Det står en soyasaus-flaske på Lillestrøm stasjon

En bitteliten (men ikonisk) jobb.

Kikko1x
Kikko2x
Kikko3

Når du tenker på soyasaus, tenker du på Kikkoman. Kjennskapen til merkevaren er enorm, både ute i inn- og utland. Men – visste du at selve dispenseren er et ekte, prisvinnende design-ikon? Originalen, designet av Kenji Ekuan fra GK Design Group i 1961, er faktisk så høyt ansett at den er en del av den faste samlingen hos Museum of Modern Art (MoMA) i New York.

Kikkoman-dispenseren fikk derimot ikke innpass på Oslo Design Fair ved messehallen i Lillestrøm i år. Ikke at vi prøvde å få det til heller. Men likevel.

Derimot kan du oppleve design-ikonet som en helt egen kunstinstallasjon i samme periode — rett utenfor Oslo Design Fair og messehallen ved Lillestrøm Stasjon.

– Innsikten om at soyasaus-flasken er utstilt på selveste MoMA er såpass kuriøs og oppsiktsvekkende at vi bare måtte spre ordet — og at Oslo Design Fair skulle arrangeres omtrent samtidig som Kikkoman skulle på, var jo nærmest som en gavepakke, sier seniorkreatørene i WAL, Christian Rusch Lindvik og Daniel Eraker.

– Dette var en av våre første idéer under praksisperioden vår i WAL, og det er utrolig gøy å se at det faktisk har blitt noe av. Det er nok ikke mange som vet at de har et design-ikon i kjøkkenskapet, sier de tidligere kreatørpraktikantene i WAL, Ada Nerland Ekløv og Embla Sætre.

Installasjonen er satt sammen av produksjonsselskapet Isipisi, og er startskuddet for en større Kikkoman-kampanje for høstperioden.

Involverte

T

Thor Andrew Christensen / Isipisi

Installasjonsprodusent og handyman

I

Ingrid Helene Salvesen

Ansvarlig hos Haugen-gruppen