Det usynlige barnet

Å være hjemme er dessverre ikke det tryggeste for alle, og Bufdir ønsker å minne folk på å holde øynene åpne for de barna som trenger å bli sett.

Bufdirusynligbarn

Alle barn fortjener å bli sett. Hvis barn ikke blir sett, blir de usynlige. Noen kanskje slutter å prate og gjør sitt beste for å gå i ett med omgivelsene. Andre blir bråkete og vanskelige for å skjule hvordan de egentlig har det.

Og nå, med Corona, forsvinner disse barna enda mer enn før, fordi vi ikke lenger har de naturlige arenaene og møtepunktene hvor de kan bli sett og fanget opp. i stedet blir vi alle bedt om å være hjemme fordi det er «tryggest» – men det tryggeste for alle barn er jo dessverre ikke å være hjemme. Og når det ikke er trygt hjemme og det er det eneste stedet de er, hvem skal se dem da?

– Derfor har vi laget en film – en viktig film om å se disse usynlige barna. For det er jo det det handler om nå: Å åpne øynene litt ekstra, være en trygg voksen og gjøre en liten innsats for å forsikre deg om at barn i ditt nærmiljø har det bra. Kanskje har du til og med, hvis du kjenner etter, rom for en til? Til et barn som trenger å bli sett?, sier tekstforfatter Gry Sagvolden.

– Vi har også laget en strikkeoppskrift på en genser. Når man strikker, legger man kjærlighet i hver maske. Derfor heter denne genseren «Jeg ser deg-genseren». Ja, for strikker du denne genseren til noen, kan vedkommende være helt sikker på at det er akkurat det du gjør: Jeg ser deg. Og det er vel ikke mye som er viktigere i år 2021 enn det?

Musikken til filmen er det Silje Halstensen, bedre kjent under artistnavnet Bendik, som står bak.

– Fosterforeldre er noe av det aller viktigste som fins i verden, og jeg er så takknemlig for at min låt får være melodien bak den nyeste reklamen til Fosterhjemssaken. Tusen takk for at dere stiller opp og gjør verden til et bedre sted for så mange, sier Halstensen.

Sangen «Din hånd» kan du finne her.

Andre involverte

B

Bendik

Musikk («Din hånd»)

L

Lin Margrethe Bull-Valen

Ansvarlig Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

C

Caroline Holtet Stensli

Ansvarlig Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet