Disney-stemning fra Ekeberg

Babusjka og McCann Oslo har laget eventyrfilm for den familiedrevne designbutikken BLAFRE. Se filmen her.

48267 1be77 original

Du har helt sikkert sett dem, de fargerike og naivistiske BLAFRE-figurene. Fra blomstrete elefanter og glefsefisker, til nusselige pinnsvin og storøyde ugler.

– Det er rett og slett ubeskrivelig gøy å se dem sprell levende, sier figurenes stolte “mor”, BLAFRE-gründer Ingrid Erøy Fagervik. Hun spiller selv en liten rolle i filmen, som utspiller seg i familiebedriftens lokaler på Ekeberg.

Skriblerier ble butikk

BLAFRE-eventyret startet da Ingrid Erøy Fagervik, for mange kjent som et tidligere TVNorge-fjes, gikk hjemme med lille Nora. Babyen viste seg å ha et uvanlig godt sovehjerte, og de ledige stundene fylte mor med form og farge. Det resulterte i et førtitalls glade figurer, som i første omgang ble til kort for enhver anledning. På de ni årene som har gått har det blitt veldig mye mer. I dag selges BLAFRE-produktene på nær sagt hvert butikkhjørne i Norge, men også i en rekke andre land. Og sortimentet er utvidet til å omfatte alt fra matbokser, flasker og termoser til wallstickers, klær og porselen.

Delte rom på Riksen

Historien om reklamefilmen begynner på sett og vis samtidig som resten av BLAFRE-eventyret, nemlig ved at Nora ble født på Rikshospitalet i 2005. Tilfeldighetene plasserte nemlig Ingrid på dobbeltrom sammen med fruen til reklameskaperen Stein Simonsen.

– Familiene har vært gode venner siden, så det var veldig lett å si ja til å hjelpe til med en reklamefilmidé, sier Stein. Han formidlet også kontakt med produksjonsselskapet Babusjka, hvor Thomas Anker, Steins tidligere art director og makker, har stått for regien.

– Vi ville bevare og videreføre det litt søte og naive ved BLAFRE, men samtidig gi figurene nytt liv og personlighet. Ved å blande 2D-animasjon og live action har vi åpnet en ny verden for disse tassene som vanligvis er ett med produktene, sier regissøren. Fullversjonen av filmen er primært tenkt brukt i egne og fortjente medier.

Vant gründerpris

Både Ingrid og ektemannen Remi er sentrale i driften av BLAFRE. Hun med design og administrasjon, han med salg og produktutvikling. I tillegg har de ansatt et knippe mennesker som jobber med kundekontakt, PR og design - og i butikken og kaffebaren. I november 2010 åpnet de hovedkontor med showroom, butikk og kaffebar, i idylliske Ekeberg hageby. Året etter mottok Ingrid prisen for Årets Kvinnelige Gründer.