– Don’t drink the Coop-aid!

Coop og ANTI er ute med nytt kommunikasjonskonsept som følger én manns kamp mot en 150 år gammel konspirasjon.

Rob til KF1

For utenforstående kan ideen om et samvirkelag virke utopisk, ja til og med konspiratorisk. Ingen kan vel eie sin egen butikk? Det som kanskje kommer som et sjokk på noen få, er en selvfølge for 1,9 millioner nordmenn som alle eier litt av Coop. Dette er kjernen i Coop sitt nye konsept, som følger den amerikanske konspirasjonsteoretikeren Rob og hans arbeid med å avsløre «The Coop-spiracy».

Etter nøye kalkulasjoner og intens research, har Rob fått en åpenbaring: At Coop egentlig er en gigantisk konspirasjon for å lure nordmenn. Med kun allværsjakke og en gammel Sedan som hjelpemiddel, reiser han rundt i landet for å avdekke «det som virkelig foregår», og redde uskyldige mennesker fra å bli hjernevasket av Coop. Kreativt team i ANTI, Kaja Wang og Nora Eide, lover mye lek med konspirasjons-referanser fremover.

– Det finnes en nesten uendelig mengde av konspirasjonsteorier der ute, og vi har vært innom mange av dem i arbeidet Coop-spirasjonen. For Rob er det jo slik at hva som helst kan bli mistenkelig bare han gransker det grundig nok.

Se filmene her. Artikkelen fortsetter under.

En god tradisjon

Dette er tredje gang Coop bruker skeptikere, eller antagonister, for å belyse fordelene med fellesskapet. I 2017 ble vi kjent med milliardæren som ønsket seg (men ikke helt forstod) hva «delingsøkonomi» innebar, og før det husker vel alle de mange utenlandske forretningsfolkene som ville kjøpe Coop.

Det blir mye fra Coop, ANTI og Rob fremover, da de fleste aspektene av Coop havner under lupen. Både eiermodell, kjøpeutbytte, antall butikker og samfunnsansvar blir forsøkt avslørt, og spesielt Coop-appen driver Rob til vanvidd. – Hvordan kan Coop vite hva han ønsker rabatter på?!

Det er Heimlich som også denne gangen er produksjonsselskapet, med Mikael Samuelsen på regi. Samuelsen er også er aktuell med den ferske TV 2-serien «Kasko».

Andre involverte

R

Rascal Post Production

Grade