E-sportklubb ut mot trakassering

59 % av alle jenter som gamer spiller under mannlige eller kjønnsnøytrale alias for å unngå trakassering. For å rette søkelyset mot ukulturen lanserte e-sportklubben Apeks kampanjen «Don’t change your name. Change the game» den 8. mars.

Forsidebilde2

41 % av alle som gamer er jenter, og hele 4 av 5 av disse har opplevd trakassering. Seksuelle meldinger, name calling, mansplaining, boikotting og lugubre tilnærmelser. Hore. Fitte. Vis puppene. Jeg skal finne ut hvor du bor, drepe og voldta deg. Som en konsekvens av dette spiller 59 % av jentene under mannlig eller kjønnsnøytralt alias for å unngå trakasseringen.

Apeks er en av Norges største e-sportsklubber og ønsker å profesjonalisere e-sport i Norge, samt skape et inkluderende miljø for alle. Kampanjen ønsker å rette søkelyset mot ukulturen og aktivt gjøre noe med problemet.

For å få frem det sterke budskapet inviterte Y Story en av Norges største CS-stjerner og Apeks-spiller, Joakim «jkaem» Myrbostad til å spille under kvinnelig alias. Det ble også laget en film med fem kvinnelige gamere som deler de verste kommentarene de har fått.

Casevideo – «Don1t change your name. Change the game».

– Vi har gjort mye resarch på kvinner i gaming for å kunne presentere et realistisk bilde på problemstillingen. Trakasseringen er nok mye verre enn de fleste tror, samtidig er det nok mange som ikke er klar over hvor mange jenter og kvinner som faktisk gamer. Det føles veldig givende å jobbe med noe som forhåpentligvis kan føre til endring i denne kulturen sier Anna Vaagland, Senior Art Director i Y Story.

Stunt – «Don1t change your name. Change the game».

Kampanjen ble plukket opp av TV 2-nyhetene den 8. mars, ble mye delt og skapte stor debatt i sosiale medier. Mange er overrasket over hvor grov trakasseringen er, og uttrykker stor takknemlighet over at Apeks setter fokus på et stort problem.

Ambassadører – «Don't change your name. Change the game».
Johanna – «Don`t change your name. Change the game»
Sara – «Don`t change your name. Change the game»
Tiril – «Don`t change your name. Change the game»

Involverte byråer

Y Story
Y Story
I

Ida Törnqvist

Tekstforfatter

R

Reidunn Lognvik Reinholdt

Tekstforfatter

C

Celine Gjertsen

Prosjektleder

A

Andreas Kvernflaten

Rådgiver

Northbeach Film Filmproduksjon
E

Emilie Beck

Regissør

S

Simen Skari

Filmfotograf

Brakmaker logo

Bråkmaker Etterarbeid