En endeløs loop med Karpe

Karpe-filmen «Omar Sheriff» er i sin helhet fra manus til post-produksjon produsert av Aparent, med Kavar Singh i registolen.

Omar Sheriff original poster02

Aparent og Karpe lanserte nylig et filmprosjekt, presentert i en loop uten start, stopp eller spolemuligheter. Et indisk-arabisk-sci-fi-univers som utfolder seg fra Karpe sitt hus i Skien. Alle seere trer inn i universet på et tilfeldig sted i loopen som gir hver enkelt en unik opplevelse.

Filmen kan ses på www.omarsheriff.com og er regissert av Kavar Singh.

Se traileren her.

Da Aparent åpnet dørene rett før sommeren 2021 ringte Chirag for å gratulere Kavar med lansering av nytt selskap. Karpe og Kavar har jobbet sammen flere ganger tidligere og senest på musikkvideoen for låta «Rebell i kjellerleiligheten din».

Chirag kunne også avsløre at de jobbet med ny musikk og tilhørende konsept under tittelen «Omar Sheriff». Konseptet skulle i utgangspunktet basere seg på noen instagramsnutter, men etter et par runder med idémyldring vokste ambisjonene raskt. Manus ble utviklet gjennom sommeren, og i september startet opptakene som fortsatte helt frem til uke 1, 2022.

Både filmen og ikke minst musikken har fått en utrolig god mottakelse og hyllest av et samlet pressekorps.

– Vi kan være ærlig å si at det å gjennomføre et prosjekt med dette omfanget med en av landets største artister har til tider vært krevende. Men når vi kommer ut på andre siden og ser resultatet og mottakelsen er vi derimot overbeviste om at vi er klare for enda større og like ambisiøse prosjekter i tiden som kommer, sier eksekutiv produsent, Lasse Nyhaugen.

Veldig mye for veldig lite

– Store deler av produksjonen har blitt gjennomført av nye talenter som har vist et vanvittig pågangsmot for å dra dette i land, fortsetter Nyhaugen. – Vi har på mange måter fått bekreftet vårt mantra om at det er mulig å få til veldig mye for veldig lite. Til tider har vi ikke vært mer enn 4-5 mann på sett som allikevel har klart å produsere innhold som ofte «krever» 30 fagfolk. Dessuten har det vært vanvittig inspirerende å se hvordan alle har gjort «alt». Det har ikke vært en eneste regissør eller produsent på huset som ikke på en eller annen måte har vært involvert i prosjektet. Sist men ikke minst har det vært utrolig givende å jobbe med to artister som både er kompromissløse, men også forstår hva det innebærer å produsere film på et høyt nivå.

1 FOTO AKAM1 K3
Bakombilder. Foto: akam1k3
2 FOTO AKAM1 K3
Foto: akam1k3
3 FOTO AKAM1 K3
Foto: akam1k3
4 FOTO Niels Windfeldt
Foto: Nils Windfeldt

– Å ta del i Karpes univers er nesten like altoppslukende som å jobbe i en startup som Aparent. For meg er det motiverende. Med så store kreative krefter i sving var det viktig å holde fokus og stø kurs mot et felles mål, nemlig å skape noe ingen har sett før. Det føler jeg vi virkelig har klart med Kavar sin ekstreme presisjon i filmfaget, Aparents interne apparat og Karpes kompromissløse visjon, sier produsent Alexei Mokel.

– Det mest inspirerende med dette prosjektet har vært å se hvor ekstremt mange og unge multitalenter som har levert på et vanvittig høyt nivå. All ego er tatt til side og alle har fokusert på én ting: Å lage så bra film som overhodet mulig, sier regissør Kavar Singh.

Filmen i sin helhet fra manus til post-produksjon er produsert av Aparent.

Involverte byråer

Skjermbilde 2022 02 26 kl 15 00 18
Aparent
A

Alexei Mokel

Produsent

L

Lasse Nyhaugen

Executive Producer

M

Michael Ray Vera Cruz Angeles

Executive Producer

M

Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid

Executive Producer / Konsept

C

Chirag Rashmikant Patel

Executive Producer / Konsept

N

Niels Windfeldt

Executive Producer

H

Henrik Pedersen

Klipper og post-produsent

O

Oskar Dahlsbakken

Konseptuell fotograf

M

Miriam Lien

Kostyme

T

Tomas Silva

Kostyme