Én idrett – like muligheter

Ferdi Film har laget film for Norges idrettsforbund og den nye parastrategien: Én idrett – like muligheter.

PARA FINAL LANG 00 00 05 21 Still004

Norges idrettsforbund har utarbeidet en ny helhetlig strategi for norsk paraidrett, der breddeidrett og toppidrett er samlet i en felles overordnet strategi. Formålet med strategien er at norsk idrett gjennom ambisjonen «én idrett» skal tilby like muligheter for alle, og at alle skal oppleve respekt, kompetanse, inkludering og likeverd i møtet med norsk idrett.

Strategien omfatter fire målgrupper innenfor paraidretten: Synshemmede, hørselshemmede, funksjonshemmede og utviklingshemmede. Strategien for paraidretten er et rammeverk for å kunne legge bedre til rette for rekruttering, deltakelse, utvikling og mestring. Gjennom den nye strategien, ønsker norsk idrett at flere i målgruppen skal begynne med idrett, samt oppleve glede over å utøve idretten når de først er i gang.

Stor lansering på Birkebeineren

Den nye parastrategien «Én idrett – like muligheter», ble lansert under World Para Snow Sports 2022 på Lillehammer. World Para Snow Sports 2022 er et historisk mesterskap, da dette er det første mesterskapet der verdens beste utøvere innen alpint, langrenn, skiskyting og snowboard er samlet. Som introduksjon til lanseringen av strategien, ble filmen vist på storskjerm på Birkebeineren skistadion på Lillehammer – rett etter at den første konkurransen i årets verdensmesterskap var ferdig.

– Viser like mye råskap og gir like mye som andre utøvere

– Det har vært spennende å ta fatt på utfordringen om å lage en engasjerende og effektiv film som representerer alle de fire målgruppene innenfor paraidretten, samt både breddeidretten og toppidretten. For oss har det vært viktig å vise at parautøvere viser like mye råskap og gir like mye som andre utøvere. Vi har og forsøkt å gi seeren et lite innblikk i hvordan det kan oppleves å gå på ski med 2 % syn eller kjøre brett i total stillhet. Vi håper at filmene, den nye parastrategien og større mesterskap som Word Para Snow Sports kan bidra til at flere folk etter hvert får øynene opp for alle disse fantastiske utøverne vi har her til lands og at flere har lyst til å satse på idretten, sier regissøren, Mauritz Brekke Solberg fra Ferdi Film.

Hovedfilm
Kortversjon

Involverte byråer

Férdi Film
R

Rebekka Rognøy

Produsent

K

Kjetil Fantoft Alvestad

Produksjonsleder

L

Leif Kristian Karlsen

Filmfotograf

M

Magnus Bekvang

Lyd

OHDIO Musikk
O

Ole Herman Andersen

Musikk

Andre involverte

K

Kristin Bentdal Larsen

Ansvarlig hos kunde

I

Ingvild Reitan

Ansvarlig hos kunde

E

Elisabeth Eyde

Ansvarlig hos kunde