Faen, jeg glemte billetten min på Vinmonopolet!

Ruter minner folk på ting det er lett å glemme sammen med Anorak.

Hei

Når folk blir tatt i billettkontroll er som regel grunnen til det at de har glemt nettopp billett. Det er litt kjipt at så mange glemmer billett når pengene Ruter taper på manglende billettinntekter er penger som egentlig skulle gått tilbake til kollektivtrafikken.

4
5
6
7
8
9
91
92
Flater på Jernbanetorget
Plakater på T bane

Heldigvis er Ruter forståelsesfulle. De har også glemt ting før, hvem har ikke det liksom? Og for å vise den forståelsen trekker de frem hundrevis av ting som er lett, og ganske vanlig, å glemme i hverdagen, samtidig som de takker dem som faktisk husker.

– Det var ganske vanskelig å komme opp med eksempler, fordi vi hadde glemt de fleste, men når vi først kom på ting så skrev vi det ned, sier Jens og Kasper som er kreatører i Anorak.

Dokumentasjon

– Vi likte umiddelbart ideen til Anorak. Den omsatte innsikten om at det er lett å glemme og kjøpe billett, til en sjarmerende og leken kampanje på et tema som er av stor viktighet for oss, sier Siri Brathagen Hellenes, ansvarlig markedskommunikasjon i Ruter.

Kampanjen består av kjempemange plakater og utendørsløsninger i forskjellige formater der man forhåpentligvis blir minnet på noe nytt for hver versjon man ser og ikke minst får en vennlig påminnelse om å huske billett. I tillegg er det laget egne uttak spesialtilpasset sosiale medier der vi møter folk på gata som også glemmer noe innimellom. Illustrasjonene er laget av Ole Magnus Saxegård!

Uttak på Ruters egne skjermer:

Involverte

O

Ole Magnus Saxegård

Illustratør

A

Alexei Mokel

Filmprodusent

B

Bendik Hval

Lyd