Fargerike vegger på Økern Portal

Gilles & Cecilie Studio har malt veggmalerier på Økern Portal i Oslo for å gjøre fellesområdene mer fargerike. Veggmaleriene er alle unike og skaper soner for gjester og ansatte.

Gc screen wall people web

Kunstnerduoen Gilles og Cecilie samarbeider med Økern Portal for å skape unike fellesområder. Jobben går ut på å gjøre rom fargerike. Gjennom visuell fortelling, fargespråk og former, skaper de historier og imaginære riker med sine malte kollasjer.

Økern Portal er et kontorbygg mellom Økern og Løren i Oslo. Formet som en hestesko med en delvis senket paviljong i midten som knytter sammen de ulike seksjonene. Paviljongen er hjertet av bygget som samler folk til lunsj og møter. Dette rommet er åpent for publikum med en kafé, spisesteder samt inngang til byggets prisbelønte takhage.

– Vi i Gilles og Cecilie fikk i oppdrag å gjøre fellesområdene mer fargerike. Å gjøre paviljongen spesiell og unik. Vi blir uendelig inspirert av omgivelsene våre, arkitektur og natur, og prøver å forene dette når vi skaper kunst. I dette prosjektet har vi besøkt bygningen flere ganger for å observere og oppdage de vakre refleksjonene som skinner inn i bygningen gjennom vinduer og spiller på de lekne resirkulerte aluminiumsfasadene. Vi er like inspirert av metafysiske rom og rommet mellom fantasi og virkelighet. Heldigvis tillot navnet på bygningen, Økern Portal, oss å utforske betydningen av portaler og mellomrom, forteller duoen.

Mezzanine close up web
Okern portal lift wip web
Mezzanine overview angle web
Mezzanine overview web
Okern portal colour wip web

– Dette førte til at vi komponerte våre veggmalerier som kollasjer. Vi har observert bygningen fra ulike vinkler, på nært hold og fra avstand. Vi har visualisert lysets refleksjoner og organiske naturlige former som finnes i portalens mange hageområder.

– For øyeblikket er det malt fem store formater som leder publikum inn i paviljongen og mot takhagen. Veggmalerier som ønsker publikum velkommen med farge. Vi inviterer dem til å se Økern Portal fra et annet perspektiv. I tillegg til veggmaleriene er det fem områder med malt typografi som en del av skiltingen, noe som gjør det lettere å se hvor takhagen er og hvor paviljongen er.

Okern portal outside web
Okern portal wip web
Okern portal step lader wip web
Vase 3rd floor web
Paviljongen web

Alle veggmaleriene er malt av Gilles og Cecilie på stedet.

– Gjennom sommermånedene er maleprosessen som en live forestilling, den er åpen for alle å se veggene transformeres fra et blankt lerret til et levende kunstverk. På denne måten er vi heldige som kan ha samtaler med publikum under prosessen, og de kan se kompleksitet fra tegning, maskering, planlegging og maling.

– Målet vårt er å samle mennesker og skape rom som inspirerer ved å forvandle vanlige vegger til fargerike destinasjoner.

Om Gilles & Cecilie

Gilles & Cecilie ble etablert i 2006. De to møttes under en brannalarm på Central Saint Martins School of Art. Gilles og Cecilie forteller med bilder. De har mer enn 20 års erfaring, kunnskap og evne til å gjøre rom fargerike. De maler veggmalerier og blander illustrasjon, arkitektur og kunst i bildene sine. De utforsker poesien i hverdagen. Gjennom deres prisme og streben etter å se det vanlige fra en annen vinkel. Sentralt i kunsten deres er veggmaleri. Å fortelle historier om livet og drømmene i kollasjelignende komposisjoner. Den visuelle stilen deres er definert av å gjøre hverdagen mer fargerik.

Involverte byråer

Gilles & Cecilie Studio