Fasadesnop

I helgen gjorde Artic Reklamebyrå fasaden sin om til verdens største pepperkakehus.

14668 1732e original

Med hjelp av finsiktet projisering ble pepperkakehuset bygget, overdådig pyntet og deretter knust, til stor glede for nysgjerrige tilskuere.

Det er AD og designer Ellisiv Skogmo i Artic som har stått for ideen, baking og pynting av pepperkakehusmodellen som ble projisert på veggen. Fotograf Atle Kårstad har tatt bildene og Pål Ulfstein og Fraser Keddie har bistått med å lage den ferdige animasjonsfilmen.

Dessuten må vi takke den velvillige naboen vår på andre siden av gaten, som stilte leiligheten sin til disposisjon for projektoren, smiler Skogmo.

Pepperkakehuset er Artics julehilsen for året.

I stedet for å bare sende ut en hilsen på mail, fant vi ut at vi kunne bruke hele huset, sier Skogmo.Pepperkakebyen.
I tillegg til å være et førjulsstunt i bybildet, er julehilsenen en aldri så liten kommentar til Bergens byidentitet, etter flere år med utstilling av verdens største pepperkakeby i Bergen sentrum.

Bergen har prøvd å bli kjent for så mye, alt fra miljøby til kulturby. Men mens Stavanger er kjent som oljebyen og Trondheim som forskningsbyen, er Bergen mer og mer kjent som bare Pepperkakebyen, sier Anders Kjetland, kreativ leder i Artic.

Prøver du å google Pepperkakebyen, er det bare Bergen som kommer opp. Så når vi skulle å få oppmerksomhet om oss selv, hadde vi ikke noe annet valg enn å kaste oss på bølgen.

Med Artics beliggenhet midt i byen fikk stuntet stor oppmerksomhet. Bergens Tidende var på plass og dekket saken til nett- og papirutgaver. Et tallrikt publikum stoppet også opp for å få med seg showet.

Før byggingen var huset projisert med et stillas, to seigmennbygningsarbeidere og et seil som fortalte når byggingen startet. Deretter ble huset bygget, pyntet og knust til tonene av Griegs «I dovregubbens hall». Før, under og etter seansen ble det selvsagt servert gløgg og pepperkaker.

Byrå: Artic Reklamebyrå

AD: Ellisiv Skogmo

Foto: Atle Kårstad

Produksjon: Pål Ulfstein/Fraser Keddie