Flyplasskjærlighet med brodd

Et tydelig stikk til OL-arrangøren fra sportsgiganten XXL.

42667 4f72e original
«Work out» 90 sekunder
42670 ea92c original
«Work Out» 60 sekunder
42673 c8c12 original
«Work Out» 30 sekunder

Filmen «Airport Love» er den fjerde i rekken som ytterligere skal posisjonere XXL som den råeste sportskjeden i Norden.

– Handlingen foregår på en internasjonal flyplass. Det er et sted hvor det er naturlig at mange atleter møtes tilfeldig. Vi kan røpe såpass at gutter er seg selv like når en flott jente dukker opp, men det er ikke alltid det er nok å hoppe høyest eller kaste lengst for å vinne en kvinnes hjerte …, sier Jon Erik Skiælder, tekstforfatter i Schjærven.

XXLs slagord «All Sports United» får nemlig ny aktualitet i den nye reklamefilmen.

– Først og fremst ønsker vi med denne filmen å underholde gjennom imponerende ferdigheter fra ulike idretter. Når vi i planleggingsfasen av filmen kom over nyheten at OL-arrangør Russland planla å innføre en lov som var tydelig diskriminerende mot homofile/lesbiske, måtte vi bare legge inn en twist på slutten, sier innkjøps- og markedsdirektør i XXL, Tom Erik Kjønø.

– I tillegg til å underholde, ønsket vi også å gjøre et politisk spark til Russland og Putins konservative og gammeldagse holdninger. At de også er arrangør av OL hvor likhet og likeverd står sterkt, gjør det jo også mer dagsaktuelt for oss. Sport er for alle og XXL er for alle som elsker sin sport, sier Kjønø.

Hollywood-byrå og norske atleter

Filmen er laget i samarbeid med det anerkjente produksjonsselskapet Camp David i Stockholm, som blant annet har laget flere Hollywood-filmer.

– Da vi fikk manuset til denne filmen forsto vi med en gang at dette ville bli noe spesielt. Å leke med stereotyp reklamemanér for så å snu på alt på slutten ved hjelp av en smart reklametekst, gjorde at dette kjentes klokkerent. Dette har vært et spennende prosjekt hvor vi hadde «skitkul» og som blev «skitbra», sier regissører i Camp David, Bjørn Stein og Mons Mårlind.

Av mange dyktige atleter i filmen finnes det også tre nordmenn: tidligere verdensmester Anders Solum (freestyle fotball), Edvard Strand (slalomski) og Sune Wentzel (frisbee) imponerer stort med sine spektakulære stunts.

Musikken til filmen er skrevet av Tommy Tysper, svensk låtskriver og produsent, nå bosatt i Los Angeles, California. Filmen er innspilt på LLeida flyplass i Spania.«Work out» 90 sekunder

«Work Out» 60 sekunder

«Work Out» 30 sekunder