Vi kombinerer reklame for barneklær med folkeopplysning. Hønsefrikasse er både sunt og godt, sier Eivind Stoud Platou i Handverk.
Annonseteksten lyder som følger:
Bestemors hønsefrikassé
1 stk høne, ca. 1 liter vann, 2 stk gulrøtter, 2 stk persillerøtter, 1 skive sellerirot, 1 stk purre, 1 stk løk. Saus: 3 ss smør, 4 ss hvetemel, ca. 6 dl hønsekraft, salt og pepper, 1 ts sukker, saften av 1/2 stk sitron, 0,5dl fløte, klippet persille, salt og pepper
Slik gjør du: Del opp hele høna i 2 eller 4 biter for at den skal ta mindre plass i kjelen. La høna trekke ved ca. 85 °C i lettsaltet vann (1 ts salt pr. liter vann) i 2 timer. Høna er ferdig kokt når kjøttet løsner fra bena. Rens kjøttet for skinn og ben og skjær opp kjøttet i store biter. Rør sammen smør og mel i en kjele og spe med kraften til sausen er passe tykk. Tilsett gulrot, purre, løk og selleri i passe storebiter og legg i hønsekjøttet. Smak til med salt, pepper, litt sukker og en fløteskvett. La frikasseén koke til grønnsakene er møre. Nykokte poteter er en selvfølge!
Team hos Handverk:
Eivind Stoud Platou og Synne Moen Tøften
Fotograf: Pål Laukli/Tinagent
Ansvarlig hos Kunde: Jo Henning Kolstad
63447afd-cdd1-4c08-b8fb-2ae780158e18.pdf
Involverte byråer
HANDVERK