Første norske byrå på Mars

50 år etter månelandingen tar TRY Apt deg med til Mars, via New York.

Det er liten tvil om at Mars vil være neste skritt i menneskehetens marsj mot verdensrommet. Hvem blant oss vil være de første fryktløse oppdagerne? Hvordan vil livet være for disse menneskelige marsboerne? Det er to av spørsmålene som skal besvares av våre skarpeste forskere og astronauter under World Science Festival i New York.

Men før store spørsmål besvares, tas publikum med på en animert reise gjennom vår evige fascinasjon for denne røde planeten. Filmen er signert TRY Apt Motion og Rebecka Taule.

Hun ble headhuntet av World Science Festival på bakgrunn av animasjonsfilmen «Beauty in Numbers» fra 2016, og fikk full frihet til å skape det visuelle universet på vegne av TRY Apt.

– Vi fikk et manus og masse tillit. Utgangspunktet vårt var mengder av historisk materiale med et teknisk perspektiv, men vi ønsket også å fremheve den iboende nysgjerrigheten og utforskertrangen som sendte oss mennesker til månen, og nå forhåpentligvis videre til Mars.

– Med en abstrahert stil og undrende tone tar filmen oss med til drømmen om nye oppdagelser utenfor vår egen planet og til spenningen rundt hva som venter oss der ute, sier Rebecka Taule.