Fra mobbet til mobber

S & B-N og Blå Kors med ny SnakkOmMobbing-kampanje, denne gangen rettet mot gutter i alderen 9-19 år.

Kampanjen «Snitcher du, dør du» som ble kjørt ut i fjor mot målgruppen jenter 9-19 år, resulterte i en økning på 2241% på SnakkOmMobbing.no. I år er kampanjen rettet mot gutter i alderen 9-19 år. I denne filmen får vi innblikk i livet til Mats som tidligere ble mobbet, og nå har endt opp som en mobber selv. Utfordringen lå i å skape en storytelling som var litt fysisk og hard, selv om vi skulle fortelle om noe som er veldig emosjonelt.

Historien fortelles som en musikkvideo for å holde på målgruppen fra start til slutt. Storytelling er løst uten tekst eller monolog for at målgruppen selv skal kunne kjenne seg igjen som en mobber eller et mobbeoffer.

Dørstokk-mila for mange barn og unge som involveres i mobbing, ligger ofte i å komme seg inn på rett plattform for å få hjelp. Filmen kan derfor kun sees i sin helhet på SnakkOmMobbing.no og promoteres som korte trailere i en spisset digital mediemix.

På kampanjesiden blir de møtt av to valg, start en anonym chat med en trygg voksen eller se hele filmen om Mats.

Kampanjen kjøres nasjonalt fra september og vil vises gjennom ulike uttak frem til desember.

Om SnakkOmMobbing.no

I løpet av 2020 vil 60.000 barn og unge bli utsatt for mobbing i Norge. Halvparten kommer aldri til å fortelle noen om dette, fordi de er redde for å ikke bli forstått, trodd på eller sett på som en sladrehank. Blå Kors Chat-senter tilbyr derfor tjenesten SnakkOmMobbing.no. En 100% anonym og sikker chat hvor barn og unge kan fortelle en trygg voksen om sin situasjon. De som tar kontakt opplever å bli mobbet, mobber noen selv eller vet om noen som blir mobbet.

Involverte byråer

39692 5eb1e original
S & B-N
J

Jostein Syvertsen

Rådgiver og produsent

N

Nina Bråthen-Nordland

Prosjektleder og location

Philm Filmproduksjon
P

Per Gunnar Økland

Kamera og klipp

F

Fredrik Halldor Hauan

Kamera og klipp

Andre involverte

M

Monica Gyberg Nielsen

Prod.ass.

B

Birte Justvik

Statistcasting

A

Annette Garlie

Smittevernsansvarlig