Freia + Rodeløkka = sant

Freia og SMFB lot sjokoladefabrikken på Rodeløkka snakke for seg selv.

88204 fa6c9 original

Freia har produsert sjokolade på Rodeløkka siden 1889. Men siden Freia ble en del av Mondeléz har det dukket opp en aldri så liten forvirring: stadig flere tror at produksjonen er flyttet til utlandet.

– Det hender jeg møter oslofolk som blir overrasket når jeg forteller dem at vi fortsatt produserer våre Freia-bestselgere som Kvikk Lunsj, Melkesjokolade og M på Rodeløkka, sier Katrine Lauritzen, Senior Brand Manager i Mondeléz.

Denne utfordringen ba hun derfor SMFB ta en titt på. Og løsningen fant de i luften.

– De fleste som bor i Oslo har opplevd at det lukter sjokolade i luften enkelte ganger. Men akkurat hvor du opplever det, kommer an på hvilken retning vinden blåser.

Vi ønsket å utnytte dette fenomenet, og hentet derfor real-time informasjon fra sjokoladefabrikken om hvilken sjokolade som ble produsert til enhver tid. Ved å analysere været i Oslo-området kunne vi forutsi hvor vinden, og dermed også sjokoladelukten ville blåse, sier Christian Hygen, en av flere kreatører bak jobben.

Vær- og vind-dataen ble dermed kombinert med geolokasjon og Snapchat.

– Området hvor sjokoladelukten ville blåse, ble så geotargeted i Snapchat. Dermed fikk alle som befant seg innenfor dette området et Snap-filter som opplyste om hvilken sjokolade de luktet akkurat der og da, samt budskapet om at sjokoladen faktisk blir produsert på Freia akkurat i dette øyeblikk, forteller han.


Involverte byråer

22656 cabdf original

SMFB