Frisker opp «5 om dagen»

Creuna har fått anledning til å modernisere logoen for den langlivede BAMA-aktiviteten «5 om dagen».

85637 be1c5 original
85635 390d4 original
85636 adb99 original
85638 a341c original

Samtidig som BAMA er på luften med ny kampanje for de norske produktene i sommersesongen («De 100 beste dagene»), har designerne i Creuna fått anledning til å modernisere logoen for den langlivede aktiviteten «5 om dagen», et BAMA–initiativ siden 1992 for å hjelpe det norske folk til å spise enda sunnere med enkle grep.

«5 om dagen»-logoen er tuftet på en ganske enkel idé: Visse mønstre og former gjentas i naturen. Sirkler, spiraler kan ses overalt i naturen, og også i frukt og grønnsaker. En fellesnevner for bruk av frukt og grønt i matlaging er at man gjerne kutter dem opp, både fordi oppskrifter krever det, men også fordi dette motiverer særlig barn til å spise mer.

De aller fleste frukter og grønnsaker får en sirkelform når de kuttes, enten det er en gulrot, potet, eple eller annet som kuttes i skiver. Sirklene og halvsirklene som utgjør 5-tallet i logoen refererer nettopp til dette.

Idéen ga også mulighet for å gjenskape logoen fysisk, gjennom å kutte en eller flere grønnsaker/frukter. På denne måten kan sifferet 5 tilpasses ulike budskap, enten man snakker om én spesiell grønnsak/frukt, eller flere som sammen f.eks. utgjør ingrediensene i en salat.

Logoen i grafiske versjoner kan også tilpasses fargemessig; når vi snakker om sesongens jordbær kan logoen være rød. Slik refererer logoen både til BAMA-produktene og til matlaging.

Logoen er selvfølgelig formet med til sammen fem halvsirkler (5-tallet).

Ansvarlige hos BAMA er Anders Jordbekken og Pia Gulbrandsen. Creunas team består av designerne Thor Erik Ramleth, Karin Andenæs og Stein Øvre (grafisk design), i tillegg til prosjektleder Beate Haugane og ansvarlig rådgiver Haldor Hårvik.

Involverte byråer

22549 c3ce3 original

Creuna