Fyllekur for russetiden

JCP PRAD med russe-kampanje for alkovettorganisasjonen Av-og-til.

Fyllekur 1

Russetiden er i gang, og alle som har vært russ vet hva det betyr. Russeknuter, rulling og festing. Ofte i kombinasjon med mye alkohol. Derfor ville alkovettorganisasjonen Av-og-til lage en kampanje direkte rettet mot russen som kunne fange oppmerksomheten og få de til å drikke litt mindre alkohol i russetiden. Oppdraget fikk PR- og reklamebyrået JCP PRAD.

– Å være fyllesyk er kanskje det verste som finnes og «alle» har et kjerringråd eller en fyllekur de sverger til, som liksom skal motvirke fyllesyke. Men innerst inne vet jo alle at det eneste som faktisk funker er å ikke drikke så mye, noe forskningen også har konkludert med, forteller kreatørene Victoria Allan og Christian Kruse.

– Tematiserer alkovett på en leken måte

Løsningen ble derfor å la russen selv teste internetts aller verste fyllekurer, med en god blanding av reker, Tabasco, iskrem, eggeplommer, sylteagurk og makrell i tomat. Hvordan det gikk kan du se litt lengre ned i saken.

– Vi vet at alkohol er en stor del av russetiden, og at mange russ drikker mye mer alkohol enn de hadde planlagt. Vi falt veldig for fyllekur-idéen til JCP PRAD, fordi den tematiserer alkovett på en leken måte, og vi tror denne kampanjen kan få oppmerksomheten vi ønsker i en hektisk russetid, sier kommunikasjonsrådgiver i Av-og-til, Marion Kristine Gustavsen.

Hele kampanjen laget in-house

Hele produksjonen fra start til slutt er laget in-house hos JCP PRAD, noe rådgiver Aleksander Steinsvik mener er en av JCP PRADs aller største styrker. – Dette var en utrolig interessant oppgave fra Av-og-til som vi har gledet oss mye over å jobbe med. Ved å bruke vårt in-house filmteam med Morten Forbech Vinje på regi og Alexander Herlev som filmfotograf, har vi raskt og effektivt laget en kjempemorsom kampanje som håper vil få en del russ til å tenke litt mer over hvor mye alkohol det egentlig er verdt å konsumere i russetiden.

Involverte byråer

95769 9dfb8 original
JCP PRAD
J

Julie Kjær

Prosjektleder

M

Morten Forbech Vinje

Regissør

A

Alexander Herlev

Filmfotograf

K

Kaja Spjelkavik

Designer

R

Rebecca Egebjerg

Designer

Involverte

M

Marion Kristine Gustavsen

Ansvarlig hos Av-og-til

I

Ingvild Hauge

Ansvarlig hos Av-og-til