Goods lanserer Index – et åpent rammeverk for bærekraftig emballasjedesign

Ved å dele alt de har lært om bærekraftige materialer, resirkulering og sertifiseringer håper det miljøorienterte pakningsbyrået Goods å løfte diskusjonen om etikk i emballasjedesign opp og frem.

Goods Index

– Siden dagen Goods ble lansert for to år siden har vi arbeidet på et prosjekt som har som mål å gi tilbake litt av det vi har lært til miljø-interesserte designere i bransjen, forteller medgrunnlegger og kreativ leder i Goods, Sandro Kvernmo.

Goods Index Desktop

Samtidig som byrået har jobbet på kundeprosjekter, har de brukt hundrevis av timer på foredrag, eksursjoner, kurs, webinarer, seminarer og samlinger, samt bygget opp et materialbibliotek på Tøyen-kontoret sitt som de er stolte av.

– Ved å dele det vi har lært om bærekraftige materialer, resirkulering og sertifiseringer håper vi å løfte diskusjonen om etikk i emballasjedesign opp og frem. Det er kilden Goods som byrå selv skulle ønske de hadde når de startet, med mål om å bryte ned komplekse fagtermer ned i enkle, lettleste paragrafer for designere som er interesserte i å kombinere estetikk med etikk, sier Kvernmo.

Goods Index Mobile2

Første versjonen av Index er en ordbok (på engelsk), og byrået ser på dette som starten på et rammeverk med tiden kan vokse større og inneholde alt fra guider til intervjuer.

Goods Index Photoby Hinda Fahre 01
Alle bilder i karusellen: Hinda Fahre
Goods Index Photoby Hinda Fahre 03
Goods Index Photoby Hinda Fahre 05
Goods Index Photoby Hinda Fahre 06
Goods Index Photoby Hinda Fahre 08

Goods Index er et åpent rammeverk designet med et lavt fotavtrykk som mål (siden forbruker kun 0.13g CO2 per lasting) og kan finnes på index.goods.no.

Goods Index Outdoor

Om Goods

Goods er et Oslobasert designbyrå som jobber globalt med forbrukermerkevarer, butikk- og emballasjeløsninger med fokus på minst mulig fotavtrykk og størst mulig effekt.

Involverte byråer

Goods

92392 d0313 original

Heydays Koding