For en gjeng med bønder

Gøy på landet: Klanen får en smak av bondens krevende dagligliv i ny profilfilm fra Felleskjøpet.

59032 8c9bf original
59035 63d5c original
Bakomfilm

Norske fotballsupportere, med Klanen i spissen, har hatt en forkjærlighet for å kalle alle motstandere for bønder og synge sanger med landbruksrelatert innhold. Dette fenomenet har Felleskjøpet tatt tak i når de nå lanserer en ny profilfilm i forbindelse med seriestart.

– Vi ønsket å få frem at det er krevende å være bonde; Det er hardt arbeid, lange dager og krever en veldig sammensatt kompetanse. Dessuten ville vi selvfølgelig få vist frem ulike produktgrupper som Felleskjøpet selger på en litt annerledes måte, sier AD i Try, Karin Lund.

– Det satt nok litt langt inne for enkelte Klan-medlemmer å delta i en aktivitet for Felleskjøpet, men vi tror at både Klanen og Felleskjøpet kommer godt ut av dette. Og det hjalp selvfølgelig at innsamlingsaksjonen for Vålerenga fikk et tilskudd. De som er med i filmen gjorde dette som dugnad for Klanen og Vålerenga, tilføyer kreativ leder i Try, Øystein Halvorsen

Supporterne ble rekruttert via Klanens Facebook-sider og visste lite om hva de møtte opp til på Søndre Skjennum gård rett utenfor Jevnaker i fjor høst.

– Jeg synes de klarte seg veldig fint. Det ble to veldig lange opptaksdager, og det var nok en sliten gjeng som tok supporterbussen hjem. Men stemningen var fortsatt god skal man tro volumet på stereoanlegget ut fra tunet, avslutter Karin Lund.

Filmen er produsert av Bacon med Andreas Riiser på regi. Den har premiere på TV 2 i disse dager, vil også bli fulgt opp av mer taktiske filmer og en radiokampanje.

Bakomfilm