Hamisi

En samfunnsrolle som tradisjonelt har hatt mange solstråler i rekkene, har vært bussjåførene rundt om i landet. Av ulike årsaker har det de senere årene blitt stadig lengre mellom de folkekjære humørsprederne i dette yrket, og tilsvarende kortere mellom hver tweet eller nyhetssak om sjåfører som kjører fra passasjerer, spruter på fotgjengere, kjører uforsvarlig - kort sagt alt det motsatte av sol. Sunniva satte seg fore å få tilbake bussjåføren med sol i sinnet. I en rekke ulike kanaler presenterte vi prosjektet, og ba publikum om tips. Jakten førte oss til Hamisi, sannsynligvis Norges blideste mann. Han hadde alt som skulle til for å bli den perfekte formidler av sol i sinnet fra bak et bussratt. Eneste problem var at han ikke kunne kjøre buss. Resten av kampanjen handlet om å sørge for at Hamisi fikk opplæring, greide å ta lappen og fikk jobb som bussjåfør. Hele prosessen ble filmet, og resultatet ble en minidokumentarserie på tre episoder for nett.

23401 cc8ee original
23402 250d1 original
23403 faf02 original
23404 5b945 original

En samfunnsrolle som tradisjonelt har hatt mange solstråler i rekkene, har vært bussjåførene rundt om i landet.

Av ulike årsaker har det de senere årene blitt stadig lengre mellom de folkekjære humørsprederne i dette yrket, og tilsvarende kortere mellom hver tweet eller nyhetssak om sjåfører som kjører fra passasjerer, spruter på fotgjengere, kjører uforsvarlig - kort sagt alt det motsatte av sol.

Sunniva satte seg fore å få tilbake bussjåføren med sol i sinnet.

I en rekke ulike kanaler presenterte vi prosjektet, og ba publikum om tips. Jakten førte oss til Hamisi, sannsynligvis Norges blideste mann. Han hadde alt som skulle til for å bli den perfekte formidler av sol i sinnet fra bak et bussratt. Eneste problem var at han ikke kunne kjøre buss.

Resten av kampanjen handlet om å sørge for at Hamisi fikk opplæring, greide å ta lappen og fikk jobb som bussjåfør. Hele prosessen ble filmet, og resultatet ble en minidokumentarserie på tre episoder for nett.

Involverte byråer

Mc Cann Logo blue

McCann Oslo

Utmerkelser

  • Gullblyanten 2012 Drikkevarer