Harstad tar posisjon som Basecamp Nord-Norge

Ved å tørre å også promotere nærliggende destinasjoner, ble plutselig Harstad et relevant utgangspunkt for nordmenn på ferie i Nord-Norge.

Basecamp Nord Norge logo anew 02

Sommeren 2020 skulle «alle» plutselig på ferie til Nord-Norge. Men hvorfor skulle noen ta turen til Harstad? Byen manglet en tydelig posisjon, og en plan for å nå ut til folket.

Undersøkelser viste at 73 % av nordmenn ville feriere i Norge. 28 % planla å reise til Nord-Norge. 83 % av nordlendingene ville feriere i egen region. Harstad ligger godt plassert, midt i landsdelen, men som destinasjon var byen likevel langt ned på listen over aktuelle reisemål. Harstad manglet en tydelig posisjon en attraktiv «reason to go». Det ble vår jobb å definere denne, både med tanke på sommeren 2020, men også for fremtiden.

Basecamp Nord Norge annonse anew 01

Sammen med Visit Harstad gikk vi gjennom et stort innsiktsarbeid som var blitt jobbet med over flere år, i samarbeid med Nord-Norsk reiseliv og lokale aktører i bransjen. Med dette som grunnlag definerte vi en tydelig målgruppe, og en klar posisjon for Harstad. Kjerneinnsikten var at Harstad sjeldent var det eneste reisemålet for en turist i vår region. Derimot mente mange at Harstad var et flott utgangspunkt for å utforske regionen.

Basecamp Nord-Norge

Merkeløftet vi definerte for Harstad var «Tett på opplevelsene». Dette handler om opplevelsene man kan ta del i lokalt i Harstad, men også at Harstad ligger rett i nærheten av andre, fantastiske opplevelses-destinasjoner som Lofoten, Vesterålen, Tromsø og Senja. Harstad er med andre ord den perfekte basecamp for en opplevelsesferie i nord.

Basecamp nord norge mobil anew

Konseptet Basecamp Nord-Norge ble tatt ut i form av en av de største mediekampanjene byen har sett noen gang. I samarbeid med Mediacom satt vi opp en programmatisk kampanje som totalt nådde ut til godt over 1,6 millioner nordmenn i utvalgte målgrupper. Regionalt ble merkeløftet tatt ut direkte i form av budskapet «tett på opplevelsene», mens i Norge forøvrig var det budskapet «Harstad – Basen for ditt nordnorske eventyr» som stod sentralt. I tillegg ble byen dekorert i fargerike flagg, slik man er vant til å se på basecamps for ulike fjelltopper, blant annet i Himalaya. Alt for å bygge oppunder budskapet om at Harstad er Basecamp Nord-Norge.

Basecamp Nord Norge anew bag

Mediekampanjen presterte svært godt, og over benchmark. Det viser at målgruppen har lagt merke til og satt pris på annonsene. Visit Harstad melder om svært mange henvendelser med mange referanser til mediekampanjen. Posisjoneringen, og kommunikasjonskonseptet har blitt svært godt mottatt lokalt.