Helsesista får hele sannheten om anabole steroider

Oslo Universitetssykehus' kampanje om anabole steroider, Steroidelab, har inngått samarbeid med Hele Norges Helsesista, Tale Maria Krohn Engvik, for å fange oppmerksomheten til en yngre målgruppe.

Steroidelab Helsesista KF

Med dagens store kroppspress kan både ungdom og voksne bli fristet til å eksperimentere med kroppen sin for å få raskere muskelvekst og styrke.

– Bruk av anabole steroider er som et eksperiment, man vet aldri hvordan akkurat din kropp og psyke reagerer. Mange snakker ikke om de dårlige sidene ved bruk av anabole steroider, men store muskler er bare halve sannheten om anabole steroider forteller Christine Wisløff, prosjektleder for Steroideprosjektet ved Oslo universitetssykehus.

Behov for mer kunnskap

– Det er viktig å nå ut til ungdommen med fakta rundt bruk av anabole steroider, sier Tale Maria Krohn Engvik. Jeg får stadig spørsmål fra ungdom om anabole steroider, det viser at det er behov for både mer kunnskap om bivirkninger og om hvordan man kan få hjelp til å slutte med anabole steroider.

Steroidelab Helsesista KF
Tale Maria Krohn Engvik, alias Hele Norges Helsesista.

I 2013 ble anabole steroider forbudt å bruke, noe som kan ha vært med på å gjøre det vanskelig å søke hjelp. På Steroidelab.no kan du nå se Helsesista i samtale med tidligere brukere om hvordan anabole steroider har påvirket livet deres. Du kan også lære om virkninger og bivirkninger av anabole steroider, og ikke minst få informasjon om hjelp til behandling.

– Korona eller ei, det blir sommer i år også, og «Sommerkroppen 2020» er nok et mål for mange. Vi håper historiene fra brukerne om anabole steroider vil gjøre inntrykk på folk, spesielt ungdom, avslutter kreatørene bak kampanjen Mari Dyrkorn Tjora og Astri Horn Eriksen.

Andre involverte

C

Christine Wisløff

Ansvarlig hos kunde

M

Marie Lindivk Jørstad

Ansvarlig hos kunde