Helt sikkert den korteste (og sannsynligvis den viktigste) podkasten du hører i år

I skrivende stund legges fire nye episoder til Norges korteste podkast, Magefølelser. Lite hyggelig, men viktig lytting om avvergingsplikten – plikten vi alle har for å avverge at alvorlige straffbare handlinger skjer.

1800x1200 Magefølelser Sentrertx

– Vi lette oss frem til fellesnevneren på tvers av den store, brede målgruppen (folk flest generelt og de som jobber innen helse og oppvekst spesielt) – som alle kan relatere til og kjenne seg igjen i: nemlig magefølelsen. Den vonde, kanskje snikende følelsen av at noe ikke er som det skal. Den som stort sett bør lyttes til og tas på alvor, sier kreatørene Ane Lynau og Kristin Selfors.

For å nå frem, ble kampanjen forkledd som podkast. Men «Magefølelser» er alt annet enn en helt vanlig podkast. De 1-2 minutter lange episodene har ett mål: å trigge magefølelser og lagre på minnet situasjoner der den kan være relevant. Både Og har stått for produksjonen.

– Valget av kanal var ikke bare et triks for å lure seg under «reklameradaren» og gjøre innholdet mer delevennlig. Det er for å ta mennesker og deres arbeidshverdag på alvor. Ved å bruke lyd kan lytteren male sine egne bilder tilpasset situasjonene de selv står i hver eneste dag, forteller teamet.

I tillegg til å bo der podkaster flest finnes, ble episodene distribuert som SoMe-filmer.

Casefilm.

Med et lavt distribusjonsbudsjett var vi prisgitt organisk engasjement. Og det virket – «God Morgen Norge» plukket opp saken, og «Ekko Samfunnspodden» viet tematikken en hel episode. Og med en rekkevidde på 2.062.586 i kampanjeperioden, er dette bare begynnelsen. For podkasten lever fortsatt. En (vond og) viktig påminnelse om at magefølelsen din kan redde liv.

Involverte byråer

Hyper logo KF
Hyper
A

Ane Lynau

Kreatør

S

Sandra Follesø

Performance

J

Julian Lopez

Performance

T

Trude Reiten

Design / motion

R

Ronald Kabicek

Design / motion

M

Marie Bjørnskau

Prosjektleder

Andre involverte

T

Thorbjørn Laundal

Ansvarlig hos kunde

G

Gry Stordahl

Ansvarlig hos kunde

G

Geir Borgen

Ansvarlig hos kunde