Hijacking Arendalsuka

Ny kampanje avslører sjokkerende tall for norske forbrukere.

NGT Monopol Some Format 31

Denne uken møtes politikere og næringslivet i Arendal for å diskutere politikk, næringsliv og løse dagens og morgendagens samfunn.

– Med andre ord en unik mulighet til å få oppmerksomhet rundt en viktig sak som potensielt kan spare nordmenn for hundrevis av millioner kroner, sier Thomas Birkeland i Reklamekollektivet.

Bredbåndsmonopolet i Norge

Konkurransen om bredbåndskundene er ikke like stor overalt, sier en fersk undersøkelse fra NKOM (Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet).

I snitt er det hele 5 av 10 norske husstander som ikke kan velge bredbåndsleverandør, fordi de bare har én mulig tilbyder å velge blant.

I kampanjen retter vi fokus mot politikere som Jonas Gahr Støre, Erna Solberg, Trygve Slagsvold Vedum, Anette Trettebergstuen, Bjørnar Skjæran, Emilie Mehl, Sigbjørn Gjelsvik og Jon-Ivar Nygård for å gjøre dem oppmerksom på saken.

I enkelte regioner har noen leverandører opp til 87 prosent markedsandel.

– Vi hadde aldri akseptert at bare én dagligvarekjede, én bank eller bare én strømleverandør fikk dominere på denne måten. Enn så lenge så godtar vi dette innen bredbånd. Denne praksisen gjør det dyrere for forbrukerne fordi de lokale monopolene langt på vei definerer både hastigheter og innhold, sier Trond Bjorøy Larsen, administrerende direktør i NextGenTel

NGT Monopol Some Format 31
NGT Monopol Some Format 32
NGT Monopol Some Format 33
NGT Monopol Some Format 34
NGT Monopol Some Format 35

Monopolets fall

Målet med kampanjen er å øke bevissthet rundt bredbåndsmonopolet blant politikere og næringsliv og skape endring til det bedre for forbrukerne.

NKOM hadde i vår en høring hvor NextGenTel var blant de aktørene som oppfordret til mer valgfrihet og avvikling av monopolet. De jobber i disse dager med å analysere bredbåndsmarkedet i forhold til reguleringer og konkurransesituasjon.

Kampanjen kjøres i Arendal gjennom uken gjennom Amedia, Schibsted, LinkedIn og andre sosiale medier.

Involverte byråer

Apriil profilbilde

Apriil Reklame

Sopra Steria IT-konsulentselskap
A

Astrid Stendal

Konsulent, Marketing Services

Andre involverte