Hitler ut av barnesenga!

Kitchen hjelper i disse dager Landsforeningen for hjerte- og lungesyke med å lansere en ny forening: LHL Astma og allergi. Det gjør de på barnerommet.

69205 93221 original
69208 6014f original
69211 e464f original

Mandag 11. januar går startskuddet for lanseringskampanjen som skal vekke oppmerksomheten hos småbarnsforeldrene. Den gode og trygge bamsen fremstilles her som noen av historiens mest farlige skikkelser. De «farlige» bamsene symboliserer kosedyr som støvsamlere på barnerommet.

– Gjennom et fokus på barnerommet ønsker Kitchen å stoppe problemene før de oppstår. Vi prøver å vise hvor farlige kosedyr kan være hvis de ikke vaskes ofte nok og blir for mange, sier Bendik Romstad i Kitchen.

Dukkemaker, fotograf og etterarbeid er brukt for å gjenskape Kim Jong-il, Muammar al-Gaddafi og Adolf Hitler som kosedyr. Disse vil man de neste ukene se på boards, annonser og på Facebook i Kitchens nye kampanje.

– For de aller fleste i Norge er kosedyr mye farligere enn noen av verdens aller verste despoter, fortsetter Romstad. Som synes det var både vanskelig og gøy å få bamsene til å ligne.

– Vi bruker en relativt kraftig stoppeffekt for å gjøre småbarnsforeldre bevisste på viktigheten av å forebygge disse sykdommene, sier generalsekretær Trond Solvang i LHL Astma og allergi.

Astma og allergi er et raskt økende samfunnsproblem i Norge. Siden 70-tallet er antallet rammede barn firedoblet, og nå har over 20 prosent av alle barn plager. Til sammenligning er tallene 40 prosent og 50 prosent i henholdsvis Sverige og England, så framtidsutsiktene kan se dystre ut.