Husk å ta på deg buksene igjen!

I helgen åpnet Norge offisielt helt opp igjen, og samtidig ble alle ønsket velkommen tilbake på bussen. Men etter 18 måneder på hjemmekontor er det ikke bare å sprade rett fra Teams-møtet og ut i samfunnet – og det kollektive. Så derfor en vennlig påminnelse …

AKT buksekampanje foto 2800x1698

Mange av oss har fått nye vaner under pandemien, eller kanskje helst uvaner, som hjemmekontor der man slipper å kle helt på seg, men kan være superkomfortabel «under bordet», eller utenfor synsvidde og skjerm rett og slett. Vi har vent oss til blindsoner i hverdagen der du er usynlig, og kan sprade rundt i undertøyet. Dette er vaner som selvfølgelig er umulig å videreføre når du igjen skal ut i hverdagen, ta bussen og møte alle kollegaer på jobb igjen. Men innsikten tok Agder kollektivtrafikk med seg når de ønsket en litt myk start på normalen igjen.

– Uten at vi tror dette er et stort problem, er det et gjenkjennelig fenomen kampanjen bruker for humoristisk minne på at ting er som normalt, og at du kan ta bussen som vanlig igjen, sier markeds-og kommunikasjonssjef Terje Mathisen hos AKT (artikkelen fortsetter under filmene).

Gikk på luften dagen etter pressekonferansen

NOSLEEPTILLBROOKLYN fikk kampanjen på luften dagen etter at regjeringen offisielt åpnet Norge igjen sist helg. Byrået hadde jobbet gjennom sommeren med ulike scenarioer og i august gikk de til produksjon av «buksekampanjen».

– Vi ønsket å minne folk på at bussen var et hyggelig alternativ, fordi mange i tillegg til å slutte med bukser, også hadde begynt å kjøre mer privatbil igjen. Vi ville ikke slå folk i hodet med miljøregnskap eller tidtabeller, de fleste kjenner fordelene og kan raskt finne frem til rutetidene. Så dette handlet mer om top of mind enn om posisjonering, sier rådgiver Terje Ugland. Kampanjen går digitalt og sosialt, samt på utendørs, avis og radio.

M55 AKT buksekampanje3
M55 AKT buksekampanje2
M55 AKT buksekampanje1

Radiospott: «Mote»

Akt_spot1-mote_020_r128_020.mp3
Last ned

Radiospott: «Handle»

Akt_spot3-handle_020_r128_020.mp3
Last ned

Involverte byråer

NOSLEEPTILLBROOKLYN
T

Terje Ugland

Rådgiver/prosjektleder

S

Suzanne Grapendaal

Strategisk medierådgiver

A

Atle Røisland

Digital designer

84646 30ed1 original
Sagveien Resort Radioproduksjon
J

Jon Iver Helgaker

Regi

K

Karine Klundby

Produsent

Andre involverte

A

Alexander Crispin, Agent Bauer

Fotograf

N

Nicole de Champs, Agent Bauer

Produsent

G

Gisela Rydberg, Agent Bauer

Stylist