Hvis det skjer er vi først

VG lanserer ellevill historie om løsrivelsen av Bergen fra Norge.

90683 ba1e7 original

For å formidle at VG er mediet som er først med det siste, lanserer avisa nå en helt ny kampanje med budskapet «Hvis det skjer er vi først».

Først ut er Bergens hypotetiske løsrivelse fra Norge. For hva hadde skjedd om Bergen plutselig ønsket selvstendighet? Ville Erna blitt med? Ville resten av Norge protestert? Eneste som er sikkert er at VG hadde vært der og oppdatert folket fortløpende.

Selv om det er tullball, er det heller ikke helt usannsynlig, skal vi tro kreativt team i SMFB, Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre. – Selv om dette er en fantasi, er ikke VGs dekning så langt fra hvordan den ville vært hvis det hadde skjedd på ordentlig, sier teamet.

Det er sterke virkemidler i filmen fra VG, med demonstrasjoner, flukt og eksplosjoner, selv om den åpenbart er laget for å underholde.

– Vil skape reaksjoner

– Vi inviterer til at dette vil skape reaksjoner, positive sådan, på begge sider av de syv fjell, sier konsulent i SMFB, Torstein Drogseth. – Allerede under innspillingen i Bergen begynte bilder å spre seg i sosiale medier, noe som bare bekreftet at vi var inne på noe gøy!

For selv om det sikkert vil være noen som mener VG trekker den langt, er SMFB-konsulenten trygg på at humoren ikke er til å misforstå. – Virkeligheten overgår det meste av fantasi om dagen, så da vi skulle demonstrere VG sin evne til å gi deg de ferskeste nyhetene først, måtte vi jo «dra på» skikkelig, sier han.

«Vikingane»-duo med reklamefilmdebut

Det er Jon Iver Helgaker og Jonas Torgersen fra Sagveien Resort som har regi, og produksjonen er ved Giants &T oys. Duoen er godt kjent for de fleste som radioregissører, og etterhvert også som skaperne av NRK- og Netflix suksessen «Vikingane». Dette er imidlertid deres første oppdrag som reklamefilmregissører.

Berxit-filmen hadde premiere på søndag under Branns hjemmekamp mot Sandefjord, og det tok ikke lang tid før den både skapte overskrifter og spredde seg i sosiale medier. Denne uka vises også filmen i sin fulle lengde på TV 2.

Utmerkelser

  • Gullblyanten 2018 Håndverk

  • Gullblyanten 2018 Onlinefilm

  • Gullblyanten 2018 Film

  • Gullblyanten 2018 Integrert