Hvordan lære ungdommen å lage mat?
 – Gjør det enkelt

Lise Finckenhagens nye bok er skapt ut fra ønsket om å lære unge å stå støtt på egne kjøkken-ben.

Lise helt enkelt toppbildex

Samarbeidet mellom kokk Lise Finckenhagen og Mvh strekker seg langt tilbake i tid, på flere av byråets kunder helt fra tiden før de byttet navn fra Alle Gutta. Derfor var det naturlig å bygge videre på dette, da hun skulle gi ut sin nye kokebok «Lise – Helt enkelt». Boken er skapt ut fra hennes ønske om å lære sine to sønner, og alle andre som har flyttet hjemmefra, å stå støtt på egne ben på kjøkkenet.

Karusell 1 1
Karusell 1 2
Karusell 1 3
Karusell 1 4

– Siden dette er en kokebok med guttas egne favoritter, bestemte vi oss raskt for å lage en bok gutta ville like. Herman og Lucas er ivrige hockeyspillere begge to, så vi lot oss derfor inspirere av hockey-estetikken, med sine kraftige farger og tydelige linjer, forklarer Mvh-designer Sindre Trolsås.

Karusell 2 2
Karusell 2 3
Karusell 2 4

Boken byr på over 70 enkle oppskrifter på retter som har blitt slagere hjemme hos Lise og sønnene. Enkelheten løftes frem av et stramt design, strippet for overflødige designelementer og fontkombinasjoner:

– Derfor ble valget av typografi veldig viktig. GT Planar har 45 grader italic og retalic, noe vi syntes skapte en assosiasjon til vinklene i skøytesporten. Derfor ble denne valgt som bokens eneste font, avslutter Trolsås.

Mvh har stått for layout og design, mens samtlige 227 matbilder er tatt av Finckenhagen selv, med egen mobiltelefon hjemme på kjøkkenet. Enkelt og greit.

Karusell 3 1
Karusell 3 2
Karusell 3 3

Involverte byråer

Mvh logo gul
Mvh
P

Peter Midtvedt

Motion

M

Merete Valseth

Prosjektleder

Involverte

L

Lise Finckenhagen

Kontakt hos kunde

M

Mona Bristøl

Kontakt hos kunde (Cappelen Damm)