IKEA lanserer navnekatalog. Velkommen babyboom.

I etterkant av pandemien har vi sett både mangel på råvarer og utfordringer med leveringstider, men i Norge er det i det minste ingen mangel på barn. Nå vil IKEA med sin nye tjeneste hjelpe nybakte foreldre med å finne navn til barnet sitt.

Babyboom

I Norge ble det i 2021 født nesten 3000 flere barn enn året før, som er en økning på 5,5 prosent, og det byr på utfordringer med å finne unike navn.

For nybakte foreldre er det mye som skal klaffe. Noen velger å oppkalle barnet etter familiemedlemmer- kanskje er det en tradisjon i familien at alle gutta heter det samme? Mange er også på utkikk etter et unikt navn som få andre har, eller så venter man til barnet er født for å se hvilket navn som passer. Felles for de fleste er at man bruker mye tid.

IKEA har siden 1948 valgt å benytte navn, istedenfor artikkelnummer på produktene sine og har etter alle disse årene opparbeidet seg en stor «katalog» å plukke fra. Her kan gravide og nybakte foreldre finne inspirasjon og forslag til navn for det viktigste mennesket i livet.

IKEA Navnekatalogen Landingsside
Skjermbilde 2022 06 08 kl 13 26 58

– Vi har satt sammen en navnebank på over 800 mulige barnenavn og gjort dem tilgjengelige på IKEA.no, slik at foreldre kan få hjelp med å finne akkurat sitt drømmenavn, sier Ina Lima, fungerende Markedskommunikasjonssjef i IKEA Norge.

– Over 70 år og 5000 sider med IKEA-katalog har blitt lest nøye gjennom i jakten på navn, og selv om vi hadde en mistanke om at det skulle dukke opp mange – er 836 navn mye mer enn vi hadde håpet på, sier de kreative teamene bak kampanjen.

Det er TRY i samarbeid med Aparent med Niels Windfeldt på regi, som står bak kampanjen.

Se filmen her.

Kampanjen blir å se i tiden som kommer, både i bybildet og på varehusene. Se hele katalogen, med både gamle møbler, navn og beskrivelser her: IKEA.no/navnekatalogen.

Kampanjen har allerede fått mye oppmerksomhet i andre land, og ifølge Trond Sandø i TRY er det ekstra hyggelig å bli «invitert» til Late Show med Stephen Colbert. Innslaget fra forrige uke kan du se her.

Andre involverte

I

Ina Lima

Team hos IKEA

S

Susanne Reinertsen

Team hos IKEA

J

Johan Christian Hafstad

Team hos IKEA