IKEAs halloween-stunt slo an

Prisad vara: SMFB hentet visuell inspirasjon fra «The Handmaid’s Tale» i gårsdagens Facebook-stunt, hvor IKEA anbefalte selvgjort halloween-kostyme.

91266 6ff39 original
91266 6ff39 original

Halloween-stuntet fra IKEA på Facebook oppnådde god respons og adskillige kommentarer fra et skrekk- og feststemt publikum. Med enkle virkemidler som gardin, saks og lampeskjerm fra IKEA kunne du kle deg opp som en av handmaidene i TV-serien «The Handmaid’s Tale», en inhuman blanding av servil tjenestepike og fødemaskin i et samfunn der menn har absolutt makt. Serien er basert på Margareth Atwoods feministiske romandystopi av samme navn fra 1985.

I tillegg til å få god respons på Facebook, har jobben allerede blitt plukket opp av Adage som Editor’s pick.

– Til å komme opp med årets Halloween-post fikk vi hjelp av veldig flinke Petter Nøss og Henriette Fürst Johansen i tredjeklasse på Westerdals, forteller SMFB-kreatør Alexander Gjersøe .

Følger opp fjorårets Game of Thrones-pels

I fjor høst gjorde IKEA og SMFB et liknende stunt basert på Game of Thrones, dog ikke i sammenheng med halloween. Jobben fikk bred presseomtale og endte opp med både sølv og bronse i Gullblyanten, i tillegg til en rekke andre priser.

Involverte byråer

22656 cabdf original

SMFB