Ikke forvent for mye av en vaffel

Arbeidstilsynet ønsket seg en serie filmer som skulle brukes for å forklare hva arbeidsmiljø egentlig handler om, nemlig arbeidet. De fleste forveksler nemlig arbeidsmiljø med sosiale tiltak som bedriftsutflukter, yoga i arbeidstiden eller fredagsvafler i kantina.

Arbeidstilsynet

Filmene skulle brukes som en del av kurs Arbeidstilsynet holder, og bakgrunnen for disse kursene er at de fleste, både arbeidsgivere og arbeidstakere, ikke er klar over hva arbeidsmiljø faktisk er. Det forveksles med sosiale tiltak, som selvsagt kan være vel og bra, men arbeidsmiljø handler om selve arbeidet og hvordan man legger til rette for at folk kan utføre arbeidsoppgavene sine på best mulig måte.

– Da vi bestemte oss for å gi kunden vafler, selv om de presiserte at det slett ikke var dette arbeidsmiljø handler om, var det selvfølgelig en god grunn til det. For når rapporten sa så tydelig at folk forvekslet slike ting med et godt arbeidsmiljø, ville vi bruke denne misoppfatningen til vår fordel, forteller Ole Henrik Stubberud og Trygve A. Tønnessen, kreatørteamet fra GK

Resultatet ble en serie på tre filmer basert på tre av de vanligste misforståtte tiltakene for et godt arbeidsmiljø: Fredagsvafler, firmatur og bedriftsyoga.

– I utgangspunktet ønsket man aktiviteter og løsninger som kunne brukes på Arbeidstilsynets kurs, seminarer og konferanser. Da man så den kreative løsningen og de gode resultatene valgte man å satse på en kampanje i alle kanaler. Den går nå med svært gode resultater, sier Geiro Harnes, kundeansvarlig i GK.

Her segmenteres filmene mot både arbeidsgivere og arbeidstakere, og leder dem inn på arbeidsmiljøportalen.no, der de kan lære mer om hvordan de kan jobbe med dette innenfor sine bransjer og få konkrete tips og handlingspunkter for å hjelpe dem i gang.

Vaffel
Firmatur
Yoga

Involverte byråer

55007 d2ec6 original
Geelmuyden Kiese
G

Geiro Harnes

Kundeansvarlig

T

Trine Bøe Jacobsen

Prosjektleder

T

Tonje Hisdal Johannessen

Rådgiver

S

Sigbjørn Ramon Holthe

Regissør

I

Ingvild Selliaas

Formgiver

G

Glenn Ruben Carlsen

Formgiver

J

Julie Hermione Bianca Tveiten

Digital rådgiver

M

Martin Langaas

Rådgiver

B

Benjamin Mosli

DOP

Involverte

M

Monica V. Pettersen

Ansvarlig hos kunde

T

Torunn Meosli

Ansvarlig hos kunde

K

Karin Scheel

Ansvarlig hos kunde