Inkluderende Arbeidsliv

IA-avtalen er en avtale mellom partene i arbeidslivet om å gjøre det norske arbeidslivet mer inkluderende, og et av de hovedmålene er å redusere det høye sykefraværet

12 d7a94 original
180 bf9ca original
228 26645 original
328 57f4b original

IA-avtalen er en avtale mellom partene i arbeidslivet om å gjøre det norske arbeidslivet mer inkluderende, og et av de hovedmålene er å redusere det høye sykefraværet. Vår oppgave var å lage et konsept som skulle lære alle parter i arbeidslivet, en svært lite homogen målgruppe, om IA og hvorfor dette er viktig.

Vår idé var – at om vi kunne få folks oppmerksomhet i noen få minutter, og engasjere de emosjonelt, kunne vi la de oppleve noen av de vanskelige valgene man opplever på jobb, og oppleve dilemmaene fra forskjellige synsvinkler.

I tillegg til en informativ nettside lagde vi 3 interaktive filmer. Hver av de finner sted på ulike arbeidsplasser, og brukeren må gjøre alle de vanskelige valgene. Målgruppen er vant til at kompetansetiltak kan være tørre powerpointer eller omstendelige opplæringsprogram, så det var viktig for oss at vår løsning skilte seg ut ved å være underholdende og ha høy kvalitet i alle ledd.

Trailer for episodene: http://vimeo.com/28721796

Man kan besøke nettsiden og oppleve filmene på egenhånd eller som en gruppe; I en bedrift eller en annen gruppe kan man tilpasse sin egen gruppegjennomgang etter ønsket lengde og tematikk. I en gruppe gjør man valg enten gjennom å stemme med SMS eller ved håndsopprekning.

For å lansere fylte vi Colosseum Kino med 650 av de viktigste personene innen norsk arbeidsliv, og hadde kanskje Norges første interaktive kinopremiere. Prominente gjester som ministerne Hanne Bjurstrøm og kirkeminister Rigmor Aasrud, LO-leder Roar Flåthen og NHO-sjef John G. Bernander var blant deltakerne.

Reportasje om lanseringen: http://vimeo.com/31013358

Mer utfyllende case:
http://hyper.no/portfolio/elearning/inkluderende-arbeidsliv/

Involverte byråer

Hyper logo KF

Hyper