«Jævla fitesjærring»

I en ny kampanje utviklet av Geelmuyden Kiese for Arbeidstilsynet settes søkelyset på lærernes arbeidsmiljø. Mange lærere opplever nemlig utfordringer knyttet til høye emosjonelle krav, alenearbeid, og til og med vold og trusler. Faktisk har så mange som hver fjerde lærer i grunnskolen blitt truet eller utsatt for vold.

Unknown

Arbeidsmiljøutfordringer er ikke noe hver enkelt lærer verken kan eller skal håndtere alene. Det er skoleledelsens ansvar å skape et trygt og godt arbeidsmiljø. Heldigvis finnes det hjelp å få. På arbeidsmiljøportalen.no finner man råd og verktøy for en rekke sektorer, heriblant undervisning. Og det er hit kampanjen vil lose rektorer og skoleledere.

Hovedfilmen er produsert av Oslo Assembly med Martin Åkerhage på regi. I tillegg til hovedfilmen er det også laget en serie støttefilmer der lærere, rektorer og skoleledere forteller om sine erfaringer fra arbeidshverdagen og arbeidet med å skape et trygt og godt arbeidsmiljø.

– Dette har føltes utrolig viktig, men samtidig veldig gøy å jobbe med. Det kunne lett endt opp som en klagekampanje. Med god grunn egentlig, for ingen skal måtte bli utsatt for vold og trusler på jobb. Men vi ville vise frem en lærer som takler dette med selvtillit og fokuserer på det hun virkelig brenner for – å undervise, sier Ole Henrik Stubberud og Trygve A. Tønnessen, kreativt team hos Geelmuyden Kiese.

Involverte byråer

55007 d2ec6 original
Geelmuyden Kiese
G

Geiro Harnes

Kundeansvarlig

G

Glenn Ruben Carlsen

Designer

T

Tonje-Anita Hisdal Johannessen

Rådgiver

M

Martin Langaas

Rådgiver

N

Nicolay Qvale Fredriksen

Rådgiver

D

Dan Sigbjørn Holte

Regissør

Andre involverte

T

Torill Ellingsen

Ansvarlig hos kunde

Ø

Øyvind Forsmo

Ansvarlig hos kunde

I

Ingri Litleskare

Ansvarlig hos kunde