Kitchen drar på Piknik

Piknik i Parken avslørte på tampen av året sin nye grafiske profil, inspirert av Gustav Vigelands kunst. Den er det Kitchen som står bak.

81630 1f8ae original
81627 66b2b feature
83355 fca47 feature

For tredje året på rad inviterer festivalen Piknik i Parken til Oslos største piknik, med et knippe av verdens fremste artister på scenen. På tampen av året presenterte de både festivalens første artister, men også ny profil og design. Det er det Kitchen som står bak.

– Vi avsluttet året på best mulig måte, med et sterkt artistslipp og med ny grafisk profil som er i tråd med våre ambisjoner om hva Piknik i Parken skal være. Som festival er det å ha en tydelig identitet stadig viktigere, og Kitchen har vært viktig og sentrale i vår utvikling, sier Peer Osmundsvaag, bookingansvarlig og en av eierne av Piknik i Parken.

Kitchen har de siste årene bygget seg opp en solid erfaring fra musikkbransjen, og jobber blant annet med Slottsfjellfestivalen og Oslo Sommertid (med blant annet Marcus og Martinus). I tillegg står de sammen med Void bak den prisvinnende jobben «The Secret Num8ers» for Kraftwerk.

Aleksander Erichsen og Thea Emanuelsen har stått bak det overordnete konseptet, mens designer Kamilla Ellingsen har utviklet selve designet til Piknik i Parken.

– Vi synes det er veldig stas å få jobbe med en festival som Piknik i Parken, som evner å gjøre festivalformatet intimt. Piknik i Parken har også en helt unik plassering midt blant Gustav Vigelands kunst. Før i tiden lagde man byster for å hedre store personligheter. Vi vil gi årets headlinere den samme æren ved å portrettere dem som byster, kombinert med et moderne grafisk uttrykk inspirert av plasseringen til festivalen. Når musikken inntar Vigelandsparken vil bystene komme til live på scenen, sier teamet.

Headliner X

Da vi skulle redesigne Piknik i Parken- festivalen hentet vi inspirasjon fra festivalens unike plassering, midt blant Gustav Vigelands statuer i Vigelandsparken. Inspirert av Vigeland lagde vi vår egen skulptur for å skape oppmerksomhet rundt et artistslipp. Sammen med en 3D-skulptør laget vi en byste av artisten - og strømmet hele printeprosessen live på Facebook. Den første som gjettet hvilken artist vi skulle frem til, vant festivalbilletter. I løpet av bare én time nådde vi et publikum mer enn fem ganger så stort som Piknik i Parken sin følgerskare på Facebook, og engasjerte musikkelskere over hele Norge.

– Vi i Kitchen er stolte av å jobbe med mange toneangivende musikkfestivaler i Norge. Piknik i Parken er i våre øyne en festival med stort potensiale. Mange interessante artister som folk gjerne vil se, samt mange nye spennende artister å oppdage. Vår jobb vil være å løfte frem det unike med festivalen og synliggjøre dette for et større publikum, avslutter kreativ produsent og konsulent Aram Zarkoob Vaughan.

Oppdraget består av identitet, kommunikasjon, skilting, digitale flater m.m og er under utrulling i disse dager.

Involverte byråer

87152 b889b original

Publicis Kitchen

Utmerkelser

  • Gullblyanten 2016 Sosiale medier