La uroen senke seg i sommer

Fellesferien er i gang, og med det følger reiser, strandliv, hytteturer og koselige stunder for de fleste av oss. Men for noen blant oss, er ferier det skumleste som finnes. Med mer tid sammen, mer økonomisk stress og økt alkoholinntak stiger også tallene for partnervold. Så mye som 1 av 10 norske kvinner har blitt utsatt for alvorlig vold.

Headerbilde

Norske Kvinners Sanitetsforening er en av Norges største frivillige kvinneorganisasjoner, og de jobber aktivt med å snu den brutale voldsstatistikken. Sammen med NORD DDB har de derfor laget en kampanje som skal gå over sommeren, med fokus på økt oppmerksomhet rundt saken.

– 2024 startet utrolig mørkt, med flere partnerdrap. Statistikken viser at i 7 av 10 tilfeller, så har kvinner som blir drept av partner opplevd vold i relasjonen tidligere. Derfor er det livsviktig å øke oppmerksomheten rundt partnervold. Både for å sikre mer penger til forebyggende tiltak, men også for å sikre bedre ressurser til å ta imot kvinner som opplever vold – slik at de kan tørre å ta valget om å gå, utdyper Magalie Fièvre, kampanjeansvarlig i Sanitetskvinnene.

Karusell 1
Karusell 2
Karusell 3

– At voldsstatistikken har hatt en så brutal økning er ikke noe vi skal slå oss til ro med. Et hjem skal føles trygt, og ferien en pause fra hverdagen – ikke motsatt. Vi håper kampanjen bidrar til at flere får øynene opp for den urovekkende økningen og NKS sitt fantastiske arbeid for kvinners helse og rettigheter, sier kreatørene Henriette, Pia og Jens.

Kampanjen består av radiospot, printannonse, sponsede artikler og delingsbilder på sosiale medier og skal gå gjennom hele sommeren. Radiospotten er produsert av Både Og:

Radioreklame

Sanitetskvinnene_spansk_nyvo_v2_40s.mp3
Last ned

– Vi er utrolig takknemlige for å kunne være med å bidra til det viktige arbeidet Sanitetskvinnene gjør. Mange er nok ikke klar over hvor stor jobb de faktisk gjør både i politisk påvirkningsarbeid, men også rent sosialt, med tiltak som Kvinnehelsehus og egen ressursvenn-tjeneste for kvinner som har brutt ut av voldelige forhold. De er en bærebjelke i lokalsamfunn over hele landet, avslutter Guri Sanders, rådgiver i NORD DDB.