Lanserte ny SAS-uniform med bagasjebånd-catwalk

Julie Bergan holdt spektakulær minikonsert på bagasjebåndet på OSL i anledning SAS' nye uniformer.

78791 d9164 original

Da SAS skulle lansere nye og oppdaterte uniformer, krøp dansere og artisten Julie Bergan opp av kofferter på bagasjebåndet på Oslo Lufthavn. Foran et intetanende og overrasket publikum fremførte hun hiten «I kinda like it».

Det siste året har SAS jobbet med å knytte lyd, musikk og reise tettere sammen, blant annet med egne Spotify-playlister, konserter på flyplasser og opptredener i 10.000 meters høyde med SAS Live Music. Når SAS i dag lanserer den oppdaterte uniformen, kombinerer de nok en gang musikk og reise.

– Det er noe spesielt ved å skifte uniform, og det er 17 år siden SAS gjorde det. Uniformene våre er en viktig del av SAS’ visuelle identitet og noe kundene våre ser og legger merke til. Derfor ville vi gjerne markere dette på en spektakulær og annerledes måte. Samtidig er bagasjebåndskonserten med Julie Bergan en del av vår strategi om å gi våre kunder en unik reiseopplevelse før, under og etter reisen – blant annet gjennom musikalske opplevelser, sier Marianne Orderud, markedssjef i SAS.

– Og når det gjelder den oppdaterte uniformen, må vi si oss enige med Julie om at vi også «kinda like it».

– Jeg tilbringer mye tid på reise og venter mye ved bagasjebåndet, så ekstra gøy å overraske folk med denne litt uvanlige men veldig morsomme opptredenen, sier Julie Bergan.

Bagasjebånd som catwalk

Det oppdaterte antrekket er i et sporty, skandinavisk og stilrent design og i tråd med SAS’ visuelle identitet «blue on blue». Det har tatt halvannet år å utvikle den nye uniformen, og den er satt sammen av 90995 deler. Fra den 18. oktober vil omkring 8000 SAS-ansatte bli å se i ny bekledning.

Opp gjennom historien har ikoner som Dior og Calvin Klein designet SAS-uniformene. Den nyeste utgaven er designet av Ted Bernhardtz, mens Amandah Andersson, en lovende svensk designer, står bak det nye tørkleet.

– Da vi fikk i oppgave å hjelpe SAS med å lansere de oppdaterte uniformene, tenkte vi at bagasjebåndet på OSL ville fungere fint som catwalk. Og siden vi også tenkte at flere enn morgentrøtte passasjerer burde få med seg moroa, fikk vi Norges flinkeste fashion-regissør, Marie Kristiansen, til å filme det spektakulære stuntet, sier Hans Christian Grønn, tekstforfatter i Los&Co.