LHL demonstrerer Hjertekompresjon med DDE

Landsforeningen for hjerte-og lungesyke tyr til en av våre mest folkekjære hits for å redde liv.

61462 a8577 original

British Heart Foundations opplæringsvideo med Vinnie Jones som livredder til rytmen av «Stayin Alive» har over 4,5 millioner visninger på YouTube.

– Da vi ble utfordret av LHL til å komme opp med en kampanje som var inspirert av «Stayin Alive» kjente vi derfor en stor grad av ærefrykt. Inspirasjonen kommer fra USA og Storbritannia, men det var viktig at vi klarte å lage en særnorsk versjon, sier Markus Ivan Johansson, tekstforfatter i TRY. Gleden var derfor stor da ideen om «Her blir det liv» kom opp, og det viste seg at takta til Rai Rai kunne brukes i hjertekompresjon.

Vi når neppe 4,5 millioner visninger på YouTube, men LHL håper at flest mulige vil spre det viktige budskapet om hvordan man kan utføre hjerteredning. For det er jo veldig enkelt. Man må ikke nødvendigvis drive med munn-mot-munn. Hvis du husker å ringe 113, og rytmen til «Her bli det liv», er du langt på vei til å redde et liv.

– Vi håper denne videoen kan være med på å senke terskelen for å gripe inn om man skulle komme opp i en hjertestanssituasjon, for absolutt alle kan komme borti situasjoner hvor noen nær deg eller tilfeldige forbipasserende får hjertestans. En hjertestans kan oppstå hjemme, på jobb, på gata, i marka eller på konsert med DDE. Se vedlagte video, last ned appen «Redd Liv» – og trøkk te takta til «Her blir det liv» sier Inger Schedell hos LHL.