Lotto tar banen med Tyldum

I den nyeste Lotto-filmen fra Try/Apt får de som utviser god orden og oppførsel i det offentlige rom sin belønning.

56581 43515 original

At Lotto-millionærer ikke er som andre millionærer har hele det norske folk fått med seg i løpet av de siste 25 årene. Millioner på bok gir jo en frihet til anskaffe materielle goder, men vel så viktig er et det at hverdagen kan piffes opp, både for en selv og andre.

I Lottos nye film «Morra-idol» møter vi rett og slett en helt vanlig fyr som på en helt vanlig dag bestemmer seg for å bruke Lotto-millionene sine til å berømme god orden og oppførsel i det offentlige rom. For hvem har ikke irritert seg over medborgere som ikke tar hensyn til andre, enten det er på bussen, toget eller på banen? Men mange oppfører seg heldigvis helt eksemplarisk og det skal ikke gå upåaktet hen, ifølge Lotto.

– Det sies at på selv selv kjenner man andre, og sånn sett kan man vel si at den siste Lotto-filmen er basert på både personlige erfaringer og drømmer hos flere av de involverte både hos Norsk Tippping og i byrået, sier det kreative teamet.

Morten Tyldum, en mann som nok ikke tar mye t-bane for tiden, har hatt regi på filmen. Det er langt fra Los Angeles til Mortensrud t-banestasjon, men temaet i filmen er universelt og handlingen kunne fint utspilt seg «over there». (Tips: Et lite søk på hashtag'en #manspreading på Instagram).

Det kreative teamet er Janne Brenda Lysø, Stian Johansen, Petter Bryde og Thorbjørn Ruud. Morten Polmar er konsulent, og Cathrine Wennersten er prosjektleder. Filmen er produsert av Einar film og Guri Neby med Morten Tyldum på regi.