Maaemo og Trier

Emil Trier og teamet hans har laget et prosjekt om Espen Holmboe Bang og hjertebarnet Maaemo som er på flyttefot i disse dager.

«Remaking Maaemo» om og med Espen Holmboe Bang. Regi: Emil Trier

Espen Holmboe Bang er kokk, kjøkkensjef og medeier i Oslo-restauranten Maaemo, som med sine tre Michelin-stjerner den eneste restauranten i Norge med mer enn én. Holmboe Bang har vært mye i pressen den siste tiden for å fortelle at den nåværende restauranten skal legges ned. De skal flytte til nye lokaler som nå bygges like ved det nye Munchmuseet.

Svindel og kortreist mat

Regissør Emil Trier og filmprodusent Nicolai Moland jobber for tiden egentlig mellom Norge og USA med den internasjonale kinofilmen «Trust Me». Dette er en filmatisk coming of age-dokumentar om en norsk svindler som nå soner en 11 år lang dom i et amerikansk fengsel.

Trier, som er en venn av Holmboe Bang, ble tidligere i år spurt om å lage en film i forbindelse med nedleggelsen og nyåpningen av Maaemo. Innimellom feature-prosjektet er det derfor også blitt laget noen versjoner av Maaemo som skildrer nyheten om «nye» Maaemo.

Remaking Maaemo

Prosjektet «Remaking Maaemo» har allerede fått et stort liv på nettet. Filmen fungerer aldeles utmerket alene men også som et slags supplement til internasjonal og norsk medieomtale.

– Emil og teamet hans har en nerve og en energi gjør at prosjektet får en kant som tiltaler meg veldig, en stil og et blikk løfter frem estetikken og det taktile i det vi prøver å formidle uten at det blir for abstrakt. Det er både no-nonsense og visuelt vakkert på samme tid. Det synes jeg er unikt, sier Espen Holmboe Bang i en kommentar til kreativtforum.no.

Involverte byråer

Snake Oil
E

Emil Trier

Regissør

N

Nicolai Moland

Produsent

41131 52b7c original

Storyline Studios Etterarbeid