Magic light

Visste du at japanerne har oppskriften på hvordan man blir spesielt vakker, smart og framgangsrik?

– Nordlyset har en nesten magisk virkning selv for oss som bor her nord, og det har i århundrer satt mytologiske spor i en lang rekke kulturer. I Japan er det for eksempel en høyst levende fortelling om at barn skapt under nordlyset blir spesielt vakre, smarte og framgangsrike. Med det som utgangspunkt ønsket vi å peke på alle mulighetene som finnes her, sier konserndirektør for salg og kunderelasjoner i SpareBank 1 Nord-Norge, Ronni Møller Pettersen.

Naturlig utgangspunkt

De siste to årene har konsernet enda tydeligere satset på å vise den lokale tilhørigheten. Både gjennom fysisk tilstedeværelse og ved markedskommunikasjon med nordnorsk valør, noe som har bidratt til økte markedsandeler. Å ta utgangspunkt i lysfenomenet som er særegent for landsdelen var ifølge Pettersen derfor naturlig, for å løfte fram mulighetene her.

– Vi gjør det fordi vi er så ufattelig stolt av hvor vi kommer fra og håper at både vi som bor her og folk utenfra kan bli inspirert til å se alle mulighetene som ligger her nord. Vårt finanskonsern står last og brast med landsdelen. Som vi pleier å si: når det går godt for Nord-Norge går det godt for landsdelens bank, avslutter Pettersen.

Tar oppskriften på alvor

Filmen går i ulike versjoner i sosiale medier, på kino og ellers på konsernets egne flater. Den er utviklet av Creuna med rådgiver Atle Skageng og det kreative teamet Petter Andersen og Anders Asheim. Regien er ved Kavar Singh og Niels Windfeldt i Motion Blur.

– Da vi oppdaget den japanske oppskriften, måtte vi selvfølgelig ta den på alvor, forteller teamet i Creuna. – Man argumentere bare ikke mot knallharde fakta …