MUNCH på papir

Design-duoen Darling Clementine har designet det nye papirvare-sortimentet for MUNCH-museet i Bjørvika.

DC NETT MUNCH 07 07
DC NETT MUNCH 08 08
DC NETT MUNCH 05
DC NETT MUNCH 03

Darling Clementine består av designere Tonje Holand og Ingrid Reithaug. De studerte begge i England, og tok med seg gleden over fine papirprodukter hjem til Norge. Der etablerte de i 2006 sin egen bedrift og merkevare. Det som gikk fra å være et lite utvalg håndlagde kort, ble på noen år til et verdensomspennende merkenavn med et bredt sortiment.

Våren 2019 ble de invitert til å være med i konkurransen om å få lage alle papirprodukter til åpningen av det nye MUNCH-museet i Bjørvika. Darling Clementine vant anbudet og dermed retten til å designe og produsere papirvarene for MUNCH museet de neste fire årene. Åpningen av MUNCH-museet har av ulike grunner latt vente på seg, men kolleksjon blir allikevel lansert for salg i butikken på Tøyen i september 2020.

DC NETT MUNCH 06
DC NETT MUNCH 02

Som underlag til kolleksjonen, fikk designerene innsikt i hele Munchs katalog; alle hans malerier, tegninger, trykk og memoarer. Samtidig ble de presentert for museets nye grafiske profil, designet av NORTH i London. Ønsket om at kolleksjonen skulle ha et klassisk, men samtidig moderne uttrykk, kom fra det tidløse i verkene til Edvard Munch i kombinasjon med det nye byggets utforming og dets profil. Kolleksjonen har et grafisk uttrykk som har hentet inspirasjon fra Munchs egen palett og inspirerende fargesammensetninger.

Produktutvalget er basert på Darling Clementines eksisterende sortiment, og består av notatbøker, penal, kort og foldere.

DC NETT MUNCH 04
DC NETT MUNCH 01

Ingrid & Tonje driver til daglig et studio som påtar seg et bredt utvalg av design- og illustrasjon oppdrag. Fra høsten 2020 vil de konsentrere seg om nettopp driften av studioet fremfor å jobbe frem fler produkter under eget merke.

Ingrid Tonje
Ingrid Reithaug og Tonje Holand er Darling Clementine. Foto: Helena Maria Landa Krekling

De ønsker å ta med seg alle erfaringene fra produktutviklingen videre, og håper å kunne ta på seg oppdrag lignende serien for MUNCH. Kolleksjoner som er spesialdesignet for kjeder, museer eller institiusjoner som ønsker et eget sortiment. Duoen er representert av ulike illustrasjonsagenturer både nasjonalt og internasjonalt; ByHands i Norge, Agent Molly i Stockholm, ArtWorks i London og Mendola i New York.

Involverte byråer

Darling Clementine
I

Ingrid Reithaug

Grafisk design og illustrasjon

T

Tonje Holand

Grafisk design og illustrasjon

Andre involverte

C

Camilla Hay Jenssen

Produktfoto