Norges stiminner

Gjennom kampanjen Norges Stiminner ville DNT minne folk på at stier handler om mer enn å komme seg fra A til B.

66432 69566 original

Hver eneste sti er en opplevelse i seg selv, og leder til fantastiske minner hver eneste gang den brukes. I over 140 år har DNT jobbet med å legge til rette for aktivt friluftsliv for nordmenn flest. For å få til dette er de avhengige av å tiltrekke seg medlemmer som ser verdien i å støtte DNTs arbeid.

I Norge er stiene åpne for alle, og man kan gå fritt og gratis overalt. Men mange glemmer at det å vedlikeholde og sikre stiene koster både tid og penger. Dermed har de heller ikke forutsetninger for å anerkjenne det som er en stor og sentral del av DNTs arbeid.

– Hyttene, toppene og fiskevannene får ofte alt fokuset. Vi ville minne folk på at de gode turopplevelsene like gjerne handler om alt som skjer underveis. Sammen Good Morning utviklet vi derfor portalen stiminner.no som gjorde det mulig for brukerne å tagge bilder, videoer og historier i ulike kategorier og plassere dem geografisk i en digital kartløsning, sier Trygve Tønnessen i Geelmuyden Kiese.

Brukergenerert inspirasjonsunivers

På siden møtes brukerne av fullscreen video, skutt på ulike steder i norsk natur. Når brukerne scroller ned kommer feeden med de til enhver tid sist innsendte bidragene, og filter-mulighetene blir synlige på toppen av siden. Hvert minne kan enkelt klikkes, leses, likes og deles fra feeden.

– Siden skulle være visuelt tiltalende, enkel å bruke og navigere i, og ikke minst inspirere brukerne til å bruke tid der, sier Kim Follesøy-Thuen.

Gjennom sosiale medier og egne, eksisterende kanaler ble folk oppfordret til å dele sine stiminner, og allerede fra dag tre var all kommunikasjon brukergenerert og basert på innsendte bilder og historier. Flere av postene ble delt og likt av flere tusen FB-brukere.

– Da vi startet var det med et mål om å samle Norges stiminner, og gjennom dette skape et inspirasjonsunivers for turglade nordmenn. Vi føler stiminner.no er blitt akkurat dette, sier Follesøy-Thuen.

Populære minner

Gjennom sommeren strømmet minnene inn. Allerede etter noen uker var kartet fylt med mer enn 3000 unike og inspirerende bidrag, fra Nordkapp til Lindesnes. Stiminner.no hadde mer enn 50.000 unike besøkende allerede den første måneden, og over 200.000 visninger fra juli til midten av august. Det mest populære minnet er alene lest mer enn 8700 ganger.

Konseptet engasjerte også de tradisjonelle mediene. Det ble laget en rekke artikler om kampanjen, og til og med om spesifikke minner som ble sendt inn.

– Det er spesielt gøy at det er kommet til over 700 nye minner etter at kampanjen ble avsluttet i august og DNT sluttet å promotere siden. Det tyder på at folk virkelig har omfavnet denne inspirasjonsportalen, sier Tønnessen.

– Stiene er noe av det viktigste tilbudet DNT står for. Årlig legges det ned mange hundre tusen dugnadstimer i å merke nye og vedlikeholde eksisterende stier. Ved å minnes gode opplevelser langs stien var målet å trigge flere til å støtte stiarbeidet. Og med tidenes medlemsvekst i sommer så er vi svært godt fornøyde med jobben kampanjen gjorde, sier Mette Øinæs Habberstad i DNT.