Norges største kake fra TRY

Da Equinor åpnet Johan Sverdrup-feltet i september, skulle det selvsagt feires med kake. Og alle skulle få en bit av kaka.

– Johan Sverdrup er et enormt oljefelt som vil gi inntekter og nødvendig energi til befolkningen i mange tiår, sier konsulent Sven Jensen på TRY-huset.

– Equinor er selvsagt stolte over at hele feltet driftes med elektrisk kraft fra land, som gir lavest mulig klimautslipp. Ikke minst, stolte over samarbeidet de har hatt med hundrevis av norske leverandører som har gjort dette prosjektet mulig. De fortjente både kake og en ekstra klapp på skulderen, avslutter Jensen.

I tillegg til hver sin kake, fikk en rekke samarbeidspartnere også en film med en personlig hilsen og takk fra Equinor. For å illustrere mengden kake og at alle skulle få en bit av kaka, fikk motionavdelingen i TRY Apt jobben med å lage Norges største kake, i 3D.

«Enkelt forklart»

– Kaken skulle fylle hele kanonhallen på Løren og selvsagt være så massiv som mulig. Enkelt forklart, så ble bildet fra opptaket tracket i Nuke slik at vi fikk riktig kamerabevegelse. I Maya modellerte vi kaken etter mål fra opptaket og lyssatte så med et 360 hdri-bilde fra opptaksdag. Ferdig render av bildesekvensen ble til slutt tatt inn i Nuke hvor vi justerte farger for å matche bildene fra opptaket, sier Frode Ekeberg, 3D-spesialist i TRY Apt.

Nedbrekk av kakeprosessen kan sees etter hovedfilmen. Vel bekomme!