Norsk Arbeidsmandsforbund for arbeidsfolk

Norsk Arbeidsmandsforbund finner tilbake til røttene sine i ny film fra Supertanker og Stir.

61807 eb470 original
61810 cde07 original
Voice-versjon

I forbindelse med strategien Supertanker utviklet for Norsk Arbeidsmandsforbund, har Stir sammen med regissør Shaun Higton, på utlån fra Kandidat, produsert en tidløs film som portretterer menneskene forbundet har representert i over 100år.

Norsk Arbeidsmandsforbund er et av de eldste forbundene. I strategiarbeidet har Supertanker jobbet med å hjelpe dem finne tilbake til røttene sine.

– Et fagforbund handler om mye mer enn tariffer, feriedager og vilkår, det handler om verdighet og respekt som disse menneskene fortjener. Norsk Arbeidsmandsforbund skal være forbundet for arbeidsfolk, sier John Jacobsen i Supertanker.

– Helt fra starten var dette prosjektet drevet av et ønske om å hylle disse menneskene. Jeg visste med en gang at jeg ville ha med Shaun fordi han klarer balansen mellom å skape en elegant film, og spille på følelser, sier Mikael Svartdahl som var produsent.

Filmen skulle i utgangspunktet kun være en voice-drevet film som formidlet strategien internt i forbundet. Men Shaun og Mikael så raskt et potensial til å skape en poetisk variant av filmen, og fant frem diktet «Bekjennelsen» skrevet av Rudolf Nilsen i 1925. Diktet setter filmen i et historisk perspektiv og minner oss om at noen har kjempet før oss og at vi ikke skal ta rettighetene våre for gitt.


Voice-versjon

Involverte byråer

Supertanker