Norske møbler er det du vil ha

Norske møbler og produkter beundres og vinner priser verden over, og har aldri hatt større gjennomslag på det utenlandske markedet. Det er på høy tid at designindustrien får samme oppmerksomhet her hjemme.

Kampanjen Velg Norsk Design er et samarbeidsprosjekt mellom Designindustrien, en bransjeforening i Norsk Industri, og fagforeningen Industri Energi. Målet er å øke bevisstheten om og kjennskapen til norsk designindustri og begeistre flere til å velge norsk − både forbrukere og innkjøpere.

I juni ble kvalitetsmerket Velg Norsk Design lansert, sammen med landingssiden som gir den komplette oversikten over hva som finnes av norsk design.

Møbler til alle rom

I tillegg har foreningene gått sammen om filmen Velg Norsk Design, der vi følger med inn i produksjonslokaler og får se håndverk, industri og innovasjon, design og kvalitet på nært hold. Samtidig viser filmen et bredt utvalg av møbler og gjenstander som er designet og produsert i bygder og byer landet rundt.

− Dette er et unikt samarbeid mellom oss som bransjeforening, fagforeningen Industri Energi og ikke minst alle produsentene der ute. Norsk design har så mye å by på, både når det gjelder kvalitet, estetikk og mangfold, og vi ønsker at filmen skal være en øyeåpner og inspirasjon både for innkjøpere til store offentlige og private bygg og til vanlige forbrukere med sans for kvalitet, sier prosjektleder i Norsk Industri Designindustrien, Ragnhild Grytten.

Med over 3700 bedrifter over hele landet er designindustrien stor i Norge. Bransjen har i overkant av 17500 direkte sysselsatte. I tillegg er mange indirekte ansatt i leverandørindustrien. Designindustrien har lange tradisjoner i Norge, og har i dag en produksjonsverdi på over 30 milliarder kroner.

− For oss i Geelmuyden Kiese har dette vært et drømmeprosjekt og et fantastisk samarbeid. Norge har en lang og stolt designtradisjon, som fortjener langt mer oppmerksomhet enn den får i dag, og det håper vi denne kampanjen bidrar til, sier kundeansvarlig i Geelmuyden Kiese, Maria Nakken.

Involverte byråer

55007 d2ec6 original
Geelmuyden Kiese
M

Maria Nakken

Kundeansvarlig

K

Katinka Grundseth

Rådgiver

M

Martin Eriksen Bue

Prosjektleder

A

Aleksander Haugdal

Klipp

P

Per Gunnar Fordal

Filmfotograf

E

Eivind Aurstad

Filmfotograf

A
Anorak Design
I

Ida Ødegaard

Designer