Nostalgi og futuristisk surrealisme

Maya Viks nye album «HUSTL3B0T» lanseres denne uken. Designet, utformet av Fredrik Melby og Mission, inviterer lytterne inn i et fantasifullt univers hvor Maya Vik personifiserer en retro-futuristisk «Hustlebot».

Hovedbildex

Maya Viks nyeste album, inspirert av selve tittelen «Hustlebot», inviterer lytterne inn i et fantasifullt univers hvor Vik personifiserer en retro-futuristisk «Hustlebot». Dette konseptet er selve essensen bak albumets design og visuelle retning, og blander elementer av sci-fi og retro-futurisme for å skape en visuelt slående og tematisk opplevelse.

01
02
05

Designet på albumet til «HUSTL3B0T» er en kjærlighetserklæring til internettets barndom og samtidig en refleksjon av dagens AI-påvirkede verdensbilde.

06
07

– Konseptuelt har jeg vært inspirert av alt fra ASCII-grafikk, «Uncanny Valley», 70-talls airbrush og leetspeak, sier designer Fredrik Melby. – Jeg ønsket et uttrykk som fremsto moderne, men samtidig flørtet med hvordan man trodde fremtiden skulle bli.

Samarbeidet mellom Vik, Melby og fotograf Pål Laukli strekker seg over mange år og har resultert i en rekke spennende og prisvinnende prosjekter. For dem føles det som å jobbe med familie.

Albumet kan streames på alle tjenester fra og med fredag 7. Juni.

09
11
12

Involverte byråer

Mission design agency logo
Mission
F

Fredrik Melby

Design, Art Direction & Retouch

Images
Laukli+Laukli Foto
P

Pål Laukli

Foto