Nytt animert liv for Olsenbanden

Tre nye animerte Gjensidige-filmer med Olsen-banden i hovedrollene.

76652 ccc97 original
76655 af727 original
76658 8d037 original

Gjensidige ønsket også i år å bruke Olsenbanden for å spre det glade budskap om kundeutbytte. For å fornye konseptet, kom Ernö opp med ideen om å gjenskape banden i animert utgave, noe som ga muligheter for mer katastrofalt mislykkede kuppforsøk, og ikke minst: Å inkludere en animert Dynamitt-Harry.

Det var Qvisten med regissør Rasmus Sivertsen i spissen som fikk ansvar for å gjenskape banden på sin måte.

– Det viktigste for oss var å videreføre det gode humøret og tonen fra de originale filmene fra 70- og 80-tallet. Vi ønsket å gi reklamefilmene langfilm-kvalitet. At de kunne oppleves som små sketsjer fra en kinofilm. Det at filmene ikke hadde en satt lengde, gjorde at vi kunne leke ganske fritt med humor, innhold og timing gjennom hele prosessen, sier Sivertsen.

Langfilm-kvalitet

Qvisten satte hele teamet bak Knutsen & Ludvigsen-filmen på saken for å oppnå den ønskede langfilm-kvaliteten. Stemmetalentene Anders Bye og Gustav Nilsen ble hyret inn for å gjenskapte de legendariske stemmene. Anders Bye som Egon Olsen og Dynamitt Harry, Gustav Nilsen som Kjell og Benny.

– De forskjellige karakterene har veldig ulikt kroppsspråk. Det var animatørenes oppgave å fange karakterene slik vi kjenner dem og karikere dem ytterligere. Som research så vi samtlige av de 13 klassiske Olsenbanden-filmene, og hentet ut referansemateriale som dannet grunnlag for hvordan karakterene ble animert, sier Sivertsen.

Totalt har Ernö og Qvisten utviklet fem små filmer, de to første ble lansert i vår, de tre siste filmene kjøres på digitale kanaler i disse dager. At flere Olsenbanden-entusiaster nå etterlyser den animerte langfilmen med Olsenbanden, forteller oss at også denne runden med Olsenbanden-kommunikasjon har truffet godt.