«Oslo Moves» skal selge kulturbyen

VisitOSLO og Visit Norway har i samarbeid med mr.h i London og Babusjka laget «Oslo Moves» for å vise alt det spennende Oslo har å by på.

Hovedstaden vår er i konstant endring og i 2020 er det ekstremt mye som skjer på kulturfronten. Oslo er i bevegelse, og nå kan alle som besøker byen se fram imot en enda mer ambisiøs og mangfoldig kulturscene.

Deichman åpner dørene i det nye hovedbiblioteket allerede i mars, og det nye Munchmuseet skal være klar til åpning innen utgangen av året. Ikke bare vil disse institusjonene kunne begeistre med kulturen på innsiden, men er også spennende arkitektoniske nyvinninger i sjøkanten av Bjørvika.

Kultur gjør byen til det den er
– Oslo tilbyr kulturopplevelser i verdensklasse og det er bredden av kultur som gjør byen til det den er. Uansett om du digger smale, sære ting eller ønsker noe mer høykulturelt, så finnes det i hovedstaden vår. Det som skjer i 2020 kommer til å gjøre Oslo til en enda bedre kulturby, sier Tord Baklund, prosjektleder i VisitOSLO.

Det nye Munchmuseet vil tilby kunst og kultur i 13 etasjer, og inspirere alle til å komme tett på Edvard Munchs liv og kunst. Museet vil bli et av de største museene i verden viet en enkelt kunstner.

Vil fange essensen av kulturbyen Oslo

– Med Oslo Moves er målet å fange essensen av kulturbyen Oslo. Det er rett og slett en kjærlighetserklæring til en by i bevegelse, som beveger oss alle hver eneste dag. Forhåpentligvis ønsker de som ser filmen å være med på moroa, sier kreativ leder i Visit Norway, Jon Erik Skaret.

Med en stab på åtte personer ble det i løpet av ni opptaksdager filmet på 27 locations.

– Det var en fantastisk brief som kom vår vei denne høsten. Det er sjelden man får så umiddelbart god følelse for et prosjekt som vi gjorde her. Logistikken var et kapittel for seg selv, men når dette blir resultatet, kan man ikke gjøre noe annet enn å være skikkelig fornøyd, sier regissør i Babusjka, Trond Kvig Andreassen.

Oslo Moves er produsert grønt etter Green Producers klimaliste, og karbonavtrykket er kompensert for ved kjøp av FN verifiserte CO2-kvoter i et Gold Standard CO2-reduserende prosjekt. Prosjektet som støttes er Bagna Biogas Project i Thailand. Les mer om det her.

  • Klimascore:
  • Total score: 81,64 %
  • Total CO2 utslipp: 7836 kg
  • Ekstra CO2-utslippskompensasjon: 18360 kg
  • Total CO2-utslipp kompensert for: 26,19 tonn
  • Kostnad: NOK 1309,50