Osloskolen skal finne nye forbilder

I den nye lærerrekrutteringskampanjen for Osloskolen er fokuset å hylle lærere, og vise hvilke forbilder de er for elevene.

Forside

– Vi er på jakt etter flere kunnskapsrike lærere og flere forbilder. Jeg tror det å vise frem hva en lærer faktisk betyr for elever og samfunnet er viktig, sier Ellen Prerovska Andersen, kommunikasjonsrådgiver i Osloskolen.

– Responsen vi har fått siden kampanjestart, bekrefter at vi har truffet en nerve, sier hun.

5 S4 A6743
5 S4 A6604

Samarbeidet på kommunikasjon og medietjenester mellom Osloskolen og JCP PRAD startet i oktober 2023, og har blant annet resultert i en rekrutteringskampanje for nye lærere.

– For å øke lærerrekrutteringen ønsket vi å vise hvilke fantastiske forbilder som allerede finnes i Osloskolen. Vi har hatt fokus på å dyrke den sterke idéen, i både kjennskap-, kunnskap- og konverterendeuttak, sier byråleder i JCP PRAD, Lars Eia Kirkholm.

– For å få til dette har nesten alle kompetanser hos oss vært involverte. Innholdsprodusenter, fotografer, filmavdeling, animatører, kreatører, design og medierådgivere har bidratt sterkt for å sikre den kjente røde tråden, sier senior prosjektleder Jannicke Smevik Hoff stolt.

– Resultatet til nå er blant annet tre filmer, en utendørskampanje og en innholdskampanje, som alle fremhever lærere som de viktige forbildene de er. Det er sjeldent at filmer går viralt i 2024, men den første filmen med lærer Hans har slått alle tidligere rekorder til Osloskolen på sosiale medier, og resultert i flere medieoppslag, i alt fra avisen Dagen til P3s Lørdagsrådet.

Kreatørene bak kampanjen, Helge Svendsen, Øivind Kristiansen og Hanna Sverdrup, forteller at det å jobbe med læreryrkets betydning har vært skikkelig givende.

– Gjennom oppveksten har vi alle hatt en lærer som har hatt en stor påvirkning på oss, og på valgene man endte opp med å ta. Dette var grobunnen for idéen om at lærere er blant de viktigste forbildene man har som ung. Som lærer har man en enorm påvirkning på elevene sine.

Involverte byråer

95769 9dfb8 original
JCP PRAD
H

Hanna Sverdrup

Kreatør

J

Jannicke Smevik Hoff

Prosjektleder

K

Kaja Spjelkavik

Grafisk designer

M

Mathilde Paulsen

Medierådgiver

F

Fredrik Lie

Journalist

M

Martin Pira

Innholdsrådgiver

H

Hege Svendsberget

Produksjonsleder

M

Marius Finckenhagen

Stillsfotograf

A

Alexander Herlev Christoffersen

DoP

F

Fredrik Fossum Hallerud

DoP

P

Petter Brenni

Fotograf

J

Joshua Jacob Bobadilla

Fotograf

T

Tobias Johngård

Lysmester

L

Leander Falkenberg

Lysmester

R

Ruben Slettevold

Opptakslyd

E

Edvard Myhre

Opptakslyd

R

Robin Aasen

VFX

A

Adrian Souyris Strumse

Lyddesign

Tmls studios logo
TMLS Grade
D

Didrik Braathen

Grade

41131 52b7c original

Storyline Studios Kamera

Krypton Film Lys

Fte locations norge as logo

FTE Locations Locationservice

Andre involverte

R

Randi Eriksrud

Ansvarlig hos kunde

E

Ellen Prerovska Andersen

Ansvarlig hos kunde

H

Heidi Merethe Skjebstad

Ansvarlig hos kunde