Papiravisen som ikke kom helt som forventet

De fleste aviser går som kjent en utfordrende tid i møte om de ikke får flere Pluss-abonnenter. Det har Tibe T og lokalavisen Opdalingen gjort noe med.

81858 4bcb0 original

– De aller fleste av oss leser ikke papiravisen i go’sofaen sånn som før i tida. Vi leser avisen hvor enn vi er og når som helst. Det kan være på go’bussen eller på go’ferien. Når i tillegg annonseinntektene er svært varierende, er avisene avhengige av å få Pluss-abonnenter for å fremdeles levere et godt produkt. Og dette måtte vi få leserne av lokalavisen Opdalingen til å forstå på en veldig tydelig måte, sier Frank Standal Dybhavn i Tibe T.

– Vi satt sammen med redaksjonen på desken dagen før avisen gikk i trykk. Der sletta vi innholdet i avisen og endret alle headingene. Så når folk i hentet papiravisen i postkassen eller butikken, var den tom. Og for å lese artiklene i sin helhet måtte folk logge seg på Pluss.

– Vi var selvsagt veldig spente for hvordan dette ville bli mottatt, forteller Tore Aasheim, redaktør i Opdalingen. Noen ble først sinte, men endte opp med full forståelse når vi la fakta på bordet. Hele 60 prosent av abonnentene har til nå opprettet bruker og logget seg på Pluss. Så det viser bare at både idé og utførelse ble godt belønnet.

Involverte byråer

87907 8ebb7 original

Tibe T Reklamebyrå

Utmerkelser

  • Gullblyanten 2016 Print